Restrictii de tonaj în cartierul Stefan

 

Nu mai este permis accesul masinilor de tonaj mare pe drumul proaspãt asfaltat din Cartierul Stefan din Lupeni.  O spune primarul municipiului Lucian resmeritã, care a finalizat operatiunea de asfaltare si apoi a sesizat cã masinile supraîncãrcate cu lemn coboarã din munte si distrug efectiv strada. Le-a impus restrictii si le va percepe taxã, în urmãtoarea perioadã fiind mai tot timpul cu ochii  pe acest drum, ce va fi supravegheat.
„Este un drum la care tinem mult si nu ne dorim sã avem aceste probleme cu transportul de lemne. La un momentdat, am vãzut o masinã care era exagerat încãractã. Avea pe putin 40 de tone. Orice masinã de acest tonaj va strica rigolele si atunci am decis sã propun Consiliului Local sã  limitãm acest tonaj,  pentru cã oamenii au dorit asta”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Cei mai încântati de ideea de a delimita accesul în zona al masinilor mari sunt chiar localnicii si, cei care chiar trebuie sã urce sau sã coboare încãrcati, vor fi pusi la platã. Asta, dupã ce oamenii au înaintat o petitie, semnatã de peste 150 dintre ei, în care cer sã fie restrictionati cei care vin cu masini mari.
„Atunci am luat hotãrârea cã pot trece masini cu masa de 7 tone, ca sã deserveascã si Cartierul Stefan, cu cãrbuni sau lemn si, în cazul în care avem exceptii, firma poate veni la primãrie, sã plãteascã o contravaloare si sã îi dãm un aviz  pentru transport.  Pentru cã sunt, poate, masini care trebuie sã ajungã acolo”, a mai adãugat primarul din Lupeni.  Cartierul Stefan a  fost asfaltat si reabilitat complet, suma totalã fiind de peste 1.000.000 de lei si nimeni nu mai vrea sã fie deteriorat  drumul. Toti cei care transportã acum lemne din zona din care le exploateazã vor fi  obligati sã cearã aviz, dacã masina are masa mai mare de 7 tone.
Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Restrictii de tonaj în cartierul Stefan

  • 27 octombrie 2018 la 22:41
    Permalink

    Hai pe bune….. Vino sa vezi cum circula camioanele cu lemne.

Comentariile sunt închise.