A dat foc unei masini de lux, de 70.000 de euro, dar nu îsi explicã nici el de ce a fãcut-o. În schimb, ar vrea sã iasã cât mai repede din închisoare ca sã poatã repara rãul pe care l-a produs familiei primarului din Vulcan, Gheorghe Ile.

Asa a sunat depozitia celui care a incendiat masina fiului primarului din municipiul Vulcan, Gheorghe Ile, în fata magistratilor de la Judecãtoria Petrosani, care judecã acest dosar. Edilul din Vulcan s-a constituit parte civilã în acest dosar, la fel ca si fiul sãu, administratorul societãtii pe care era înregistrat autoturismul incendiat în parcare. Ile cere daune morale calculate la aproximativ 50.000 de euro, în timp ce Alexandru Ile vrea de la fãptuitor, Giany Simulea, 50.000 de lei în nume propriu, respectiv 36.130 de euro în numele societãtii pe care o administreazã. Giany Simulea a fost trimis în judecatã de procurori pentru douã infractiuni de santaj si pentru distrugere. Potrivit rechizitoriului, la finele lunii mai, Simulea a încercat sã obtinã de la cei doi, prin amenintãri, suma de 50.000 de euro, iar ulterior, dupã ce a vãzut cã nu poate lua bani de la ei, a incendiat masina de lux a lui Alexandru Ile, în valoare de 73. 420 de euro, aflatã în parcare. În fata judecãtorului de caz, Giany Simulea si-a recunoscut faptele, dar a precizat cã nu stie de ce a fãcut-o. „Nu îmi pot explica. ªi pentru mine este un soc”, a declarat incendiatorul, care riscã sã-si petreacã urmãtorii 20 de ani dupã gratii. Tocmai din acest motiv a cerut instantei schimbarea încadrãrii juridice a faptei si a mentionat cã suma solicitatã cu titlul de despãgubiri morale este mult prea mare.

Pe de altã parte, primarul Gheorghe Ile este de pãrere cã tânãrul nu a actionat singur si din acest motiv nu poate oferi o motivatie a faptelor sale. „Cred cã sunt implicate mai multe persoane, dar el a luat totul asupra sa. Nu vrea sã spunã nici un cuvânt, îsi recunoaste fapta, acceptã toate cele cerute. Nu pot sã vã spun absolut nimic (n.r. cu privire al cine ar mai putea fi implicat), deocamdatã suntem, în anchetã. Nu stiu ce l-ar fi putut determina. Nu a avut nicio legãturã cu fiul meu, nici cu mine, nu l-am cunoscut, niciodatã nu am avut vreo discutie, doar lui i s-a nãzãrit sã cearã bani”, a declarat edilul vulcãnean. Nu este prima datã când Gheorghe Ile si familia lui sunt amenintati sau santajati. Ãn 2008 s-a produs o faptã similarã, dar atunci organele de anchetã nu au gãsit fãptuitorul. Din acest motiv, Ile a precizat cã va cere acum redeschiderea cazului.

Carmen Cosman