În asteptarea “clientilor” care nu mai vin

Î n Capitala Vãii Jiului au fost închise, de-a lungul ultimilor ani, douã unitãti care fãceau parte din Compania Nationalã a Huilei. Este vorba despre Exploatarea Minierã Dâlja si Uzina de Preparare a Cãrbunelui Livezeni.

Terenurile pe care se aflau acestea au fost supuse ecologizãrii, urmând ca suprafetele respective sã fie oferite unor firme interesate de dezvoltarea unei afaceri. Pe aria apartinãtoare fostei mine Dâlja, desi mai multe societãti s-au interesat de zona respectivã, pânã la urmã doar câteva firme (ce pot fi numãrate pe degetele unei singure mâini) si-au deschis puncte de lucru. În ceea ce priveste fosta preparatie lucrãrile de ecologizare au fost, în principiu, finalizate. Totusi, pânã acum, nicio firmã nu s-a arãtat a fi, mãcar, interesatã de a deschide un punct de lucru în zona respectivã.

Dacã, în prezent, terenurile fostelor unitãti miniere din Petrosani nu par prea atractive  pentru eventualii investitori, trebuie precizat faptul cã în urmã cu câtiva ani a fost ratatã o „afacere” care ar fi creat câteva sute de locuri de muncã. Dupã o serie de tergiversãri la solicitarea de acordare a unei suprafete de teren, investitorul (o firmã chinezeascã) si-a luat  calabalâcul si s-a reorientat cãtre Deva, unde si-a dezvoltat afacerea fiind recunoscut acum în întreaga Europã. Este vorba despre o firmã care produce, în principal, biciclete.

Mircea NISTOR

 

Advertisements

2 comentarii la „În asteptarea “clientilor” care nu mai vin

  • 18 septembrie 2012 la 03:21
    Permalink

    Pai normal cu chinezii,daca nu au dat suficienta spaga si cui trebuie,asta e.Totul se poate tergiversa.Doar noi suntem romani.

  • 18 septembrie 2012 la 20:48
    Permalink

    Buna ziua! As dori sa inlaturati fotografia atasata acestui articol. Imi apartine si nu am fost intrebat daca sunt de acord cu publicarea ei pe acest site. Data viitoare fiti mai atenti.

Comentariile sunt închise.