Petrosãneanul condamnat pentru tentativã de omor, dupã ce si-a stâlcit în bãtaie amicul de pahar, cere o pedeapsã mai micã. A fost condamnat la peste patru ani de temnitã, însã i se pare cã pedeapsa e prea mare.
Muntean Mircea a fost condamnat de judecãtorii Tribunalului Hunedoara la patru ani si jumãtate de închisoare, dupã ce l-a bãtut pe amicul sãu de pahar, Gheorghe Gudi. Decizia instantei de fond n-a fost însã definitivã iar individul a atacat-o cu apel, primul termen de judecatã fiind programat peste trei sãtpãmâni la Curtea de Apel Alba Iulia. Muntean si Gudi cãzuserã de multã vreme în patima alcoolului si pentru cã nu aveau nici un venit, de cele mai multe ori consumau spirt medicinal.
La fel s-a întâmplat si la începutul lunii martie a.c., când indivizii au bãut împreunã circa un litru de spirt medicinal. Totul s-a petrecut în locuinta victimei, iar dupã ce s-au îmbãtata s-au luat la ceartã. Agresorul i-a reprosat  victimei cã nu vrea sã trãiascã cu sora sa. ”La un moment dat Gudi a adormit, iar inculpatul a început sã-l loveascã în mod repetat cu un corp dur – o bâtã, în zona capului, toraco-abdominalã si a membrelor. Persoana vãtãmatã s-a trezit si, din cauza loviturilor primite a cãzut pe pardosealã, unde a fost lovit în continuare de inculpat cu pumnii si cu picioarele, pânã ce si-a  pierdut constienta”, se precizeazã în motivarea instantei. Dupã ce l-a bãtut, Muntean l-a lãsat pe amicul sãu sã zacã în pat, timp de patru zile, pânã când rudele acestuia au dat de el si l-au dus la spital.  A avut nevoie de aproape douã luni de zile de spitalizare iar legistii au stabilit cã a fost la un pas de moarte.
Maximilian Gânju