Cuplurile de aur ale municipiului Petrosani au fost premiate. Într-o perioadã în care valorile traditionale sunt prinse într-o amplã dezbatere, mai multe cupluri din Petrosani ne demonstreazã cã prin respect, iubire si întelegere, orice obstacol pe care viata ni-l asterne în cale poate fi depãsit. Premierea celor mai longevive cupluri ale municipiului Petrosani a avut loc într-o zi simbolicã, de Ziua Internationalã a Persoanelor Vârstnice.
“Este ziua dumneavoastrã si vreau sã vã urez “La multi ani cu multã sãnãtate” si sã vã bucurati alãturi de cei dragi, cât mai mult timp de acum înainte. Trãim vremuri complicate, însã dumneavoastrã sunteti exemplul viu al faptului cã principiile  fundamentale, crestine ale poporului român sunt cele mai importante. Faptul cã dumneavoastrã ati ajuns la 50, respectiv 60 de ani de cãsnicie este o performantã”,   a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
La finalul acestei sãptãmâni va avea loc referendumul pentru familia traditionalã. Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi a tinut sã îsi prezinte opinia personalã.
“Dacã în aceastã sãptãmânã vor fi dezbateri aprinse legate de tema  familiei, cred cã este foarte important ca fiecare om sã fie ascultat, sã aibã o opinie si sã fie respectat. Într-o societate puternicã, într-o comunitate puternicã eu cred cã normalitatea  trebuie sã rãmânã normalitate si nu pot sã accept ca o minoritate sã îsi impunã o regulã unei majoritãti,  cu atât mai mult cu cât, aceastã majoritate are bazatã aceastã perceptie pe niste principii fundamentale si traditionale”,  a mai spus sursa citatã.  13 cupluri au fost premiate pentru 50 de ani de cãsnicie, iar alte trei cupluri au fost premiate pentru 60 de ani de cãsnicie.
Monika BACIU