Cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie), Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Hunedoara, în calitate de partener al  Asociatiei Niciodatã Singur – Prietenii Vârstnicilor si Fundatia Principesa Margareta a României, participã la cea de-a 7-a editie a Campaniei nationale de voluntariat „Flori pentru Suflet”.
Campania este o modalitate de a promova alãturi de parteneri, colaboratori si voluntari, mesajul unei bãtrâneti mai frumoase pentru vârstnicii din România. În cadrul campaniei, în data de 1 octombrie, angajati ai DGASPC Hunedoara vor oferi 150 de flori si felicitãri  persoanelor vârstnice întâlnite pe stradã pe raza municipiului Deva si persoanelor vârstnice aflate în Cãminul pentru Persoane Vârstnice Pui, Centrul de Îngrijire si Asistentã Brãnisca si Centrul de Îngrijire si Asistentã Brad. În cadrul centrelor  rezidentiale pentru persoane adulte subordonate Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Hunedoara, cele 110 persoane cu vârsta peste 65 de ani, alãturi de toti ceilalti beneficiari, vor participa la auditii muzicale, programe artistice si mese festive, marcând  astfel Ziua Internationalã a Persoanelor Vârstnice. Beneficiarii Cãminului pentru Persoane Vârstnice Pui se vor bucura si de un spectacol artistic sustinut de cãtre tineri din Centrele de Îngrijire si Asistentã Pâclisa. DGASPC Hunedoara se preocupã în permanentã pentru cresterea calitãtii vietii persoanelor în vârstã si a tuturor beneficiarilor, pentru respectarea drepturilor acestora. Prin serviciile oferite, personalul institutiei îsi aduce contributia la mentinerea stãrii de sãnãtate a beneficiarilor, a îngrijirii si supravegherii permanente, a recuperãrii acestora. La nivel national, în perioada 27 septembrie – 7 octombrie, peste 60 de ONG-uri din toatã tara, institutii publice, institutii de învãtãmânt, companii sau voluntari  sustin mesajul unei bãtrâneti demne pentru vârstnicii din România prin oferirea de flori si gânduri bune seniorilor.
De altfel, oricine se poate alãtura campaniei, alãturi de familie, prieteni sau colegi, dãruind câteva flori în comunitatea lor.  Detalii se gãsesc pe www.niciodatasingur.ro/floripentrusuflet. Campania este organizatã la nivel international de cãtre Federatia Internationalã les petits frères des Pauvres în tãri precum Franta, Spania, Ungaria, Elvetia, Germania, Polonia, Mexic, Canada sau Statele Unite ale Americii. Mesajul global al campaniei este întãrirea relatiilor între generatii pentru a oferi bãtrâneti frumoase si lipsite de griji, prin mobilizarea de voluntari în sprijinul vârstnicilor.
Asociatia Niciodatã Singur – Prietenii Vârstnicilor, asociatie înfiintatã de Fundatia Principesa Margareta a României si Les petits freres de Pauvres (Franta) doreste sã dezvolte si sã extindã la nivel national activitãtile în sprijinul vârstnicilor singuri, preluând modelul de interventie al partenerului francez, organizatie cu o experientã de peste 70 ani în combaterea izolãrii si sãrãciei în rândul vârstnicilor. Prin campaniile si actiunile sale, Asociatia Niciodatã Singur – Prietenii Vârstnicilor este alãturi de peste 850 de vârstnici singuri. Oricine poate sustine cauza donând 2 euro/lunã, dacã trimite un SMS la numãrul 8844. Mai multe detalii se gãsesc pe www.niciodatasingur.ro.
Geanina Marina Ianc, director general