Bugetul local al Aninoasei blocat de o „gaurã” de 7 milioane de lei

Edilii din Aninoasa sunt legati de mâini si de picioare si abia mai pot achita salariile din cauza unor datorii ale vechii administratii locale care depãsesc 7 milioane de lei noi.

Suma este imensã, în conditiile în care acest lucru înseamnã bugetul total al Primãriei Aninoasa pe doi ani. Primarul orasului Aninoasa, Nicolae Dunca, spune cã nu s-au mai fãcut plãti de prin 2003 – 2004 si, dupã preluarea mandatului, în acest an, s-a trezit împresurat de creditori. „Numai la BCR datoria este de 37 de miliarde de lei vechi (3,7 milioane RON – n.r.). Restul reprezintã sumele care trebuie plãtite cãtre terti”, a  declarat Nicolae Dunca. În principiu, este vorba despre restante la plata iluminatului stradal sau cãtre diverse societãti cu care administratia publicã a avut relatii contractuale pentru lucrãri si servicii. Primarul Aninoasei a precizat cã a discutat cu reprezentantii firmelor creditoare si va plãti întreaga datorie, însã esalonat, pentru cã altfel nu se poate. Bugetul total al administratiei publice pe un an de zile este de circa 3,7 milioane de lei. Oricum, în aceste conditii, putine sunt lucrãrile de investitii care se mai pot derula, altele decât cele pe proiecte europene sau cu finantare guvernamentalã.

Carmen Cosman

Advertisements

Un comentariu la „Bugetul local al Aninoasei blocat de o „gaurã” de 7 milioane de lei

  • 14 septembrie 2012 la 10:53
    Permalink

    incep sa iasa la iveala afacerile lui botgros ? nici nu ne este de mirare atata timp vreme cat ex-primarul a pus ,,botul” la absolut toate tertipurile pentru a scoate si pentru gura lui ceva. pentru bunastarea si fericirea clanului botgros a facut totul. sapati,sapati si o sa va minunati peste ce dati.ce s-a ,,descoperit” recent este ,,parfum de zambile”.

Comentariile sunt închise.