STRAJA MTB ENDURO reprezintã cea de-a patra etapã din Campionatul national de Enduro si este prima competitie prin care vor fi valorificate traseele de ciclism montan amenajate în statiunea Straja, Municipiul Lupeni, judetul Hunedoara.
Concursul va avea loc în perioada 13 – 14 octombrie 2018 si se va desfãsura într-un format tip raliu care cuprinde 6 probe speciale, cronometrate. Traseele Lupilor si Baloo, deja consacrate, vor fi divizate în câte 2 segmente si se vor adãuga douã noi poteci, în zona superioarã a statiunii. În general, potecile pe care se va desfãsura concursul sunt de coborâre, dar au si segmente de urcus. Sâmbãtã, 13 octombrie, va fi o zi dedicatã recunoasterii traseelor, iar în dimineata zilei de 14 Octombrie se va derula competitia propriu-zisã.  Mai multe detalii despre eveniment gãsiti consultând pagina competitiei Straja MTB Enduro:  https://strajaenduro.bikeattack.ro/
Înscrierile se pot face prin accesarea link-ului de mai jos si derularea paginii pânã la final, sub siglele partenerilor, unde veti gãsi formularul de înscriere: http://mtbcup.ro/ cupe-nationale/ straja-enduro-2018/  Desigur, cei care nu reusesc sã se înregistreze online vor putea veni direct la fata locului, la standul de start al concursului, din zona Terasei Montana din statiunea Straja, unde va avea loc si startul general.  Numãrul maxim de participanti la start este de 120 de persoane. Concurentii vor fi împãrtiti pe categoriile: Hobby (nu necesitã licentã FRC), Feminin, Juniori:15 – 18 ani, Masculin: 19-29 ani, Masculin: 30 – 39 ani si Masculin 40+ (toate aceste categorii necesitã licentã).
Fetele si minorii beneficiazã de înscriere GRATUITÃ la acest concurs.
Pe website-ul competitiei va fi publicatã lista cu toti participantii a cãror înscriere este confirmatã. Lista va fi actualizatã sãptãmânal, în functie de validarea locurilor prin plata taxei.  Cursa reprezintã o provocare lansatã tuturor pasionatilor de ciclism montan si este organizatã de Fundatia Noi Orizonturi Lupeni, în parteneriat cu Asociatia Bike Attack Resita, Clubul Alpin Valea Jiului, Federatia Românã de Ciclism si Asociatia pentru Dezvoltarea Mountain Biking-ului din România.