Veteranii cãsniciei vor fi premiati de Primãria si Consiliul Local al municipiului Petrosani. Asa cum este obiceiul, la Petrosani a devenit o traditie premierea celor care aniverseazã 50 sau 60 de ani de cãsnicie.
Cu ocazia Zilei Internationale a Vârstnicilor, cuplurile din Petrosani care au împlinit 50 de ani de cãsãtorie vor fi premiate cu câte 500 de lei, iar cele care au 60 de ani de cãsnicie vor primi câte 700 de lei/ cuplu.
“Ziua Internationalã a Persoanelor Vârstnice, sãrbãtoritã anual pe data de 1 octombrie, reprezintã un simbol al aprecierii si al respectului tinerelor generatii fatã de cei care, prin munca lor de o viatã, au clãdit, fizic si moral,  societatea în care trãim. De asemenea, 1 octombrie este si o recunoastere a meritelor pãrintilor si bunicilor nostri, a eforturilor pe care le-au depus de-a lungul unei vieti pentru a ne crea nouã, urmasilor lor, o societate modernã, în care sã avem dreptul la o viatã mai bunã”, aratã Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.  La fel ca de fiecare datã, municipalitatea  de la Petrosani va acorda distinctiile într-un cadru festiv. Suma alocatã de la bugetul local este de 14.000 de lei.
Monika BACIU