Nemultumit cã la rectificarea bugetarã i s-au tãiat fondurile, primarul din Lupeni amenintã / Lucian Resmeritã: “Vom merge inclusiv în instantã”

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã, sustine cã va actiona în instantã Ministerul de Finante. Primarul este nemultumit de faptul cã la rectificarea bugetarã municipalitatea nu a primit niciun leu, ba din contrã rectificarea este una negativã.
Suma rectificatã la Lupeni este de -1,2 milioane de lei, fapt ce îngreuneazã derularea unor proiecte si functionarea primãriei.
“Când am primit rectificarea de buget, spre surprinderea mea, am constatat cã municipiului Lupeni i s-a tãiat o sumã de 10-12 miliarde de lei (lei vechi-n.r.). Este un lucru neacceptat de mine, un lucru total  anormal, nu se poate face o rectificare negativã. Asa ceva nu a mai existat încã din ‘89-’90. Am discutat cu ministrul de Finante, Eugen Teodorovici si i-am explicat situatia. S-a uitat, mi-a dat dreptate, mi-a promis solemn cã aceastã problemã se va rezolva, trebuie doar sã gãsim formula corespunzãtoare astfel încât sã nu mai avem acest deficit. Este imposibil ca eu, astãzi, sã îmi tai din venituri”,  a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
În plus, Guvernul a lãsat Primãria Lupeni fãrã banii destinati înlãturãrii efectelor inundatiilor. 5 milioane de lei au fost repartizate Primãriei Lupeni în luna decembrie a anului 2016, iar din cauza conditiilor meteo nefavorabile banii nu s-au putut folosi pentru a efectua lucrãri. Sumele s-au constituit excedent bugetar, iar odatã cu modificãrile aduse Codului Fiscal, administratiei locale i-a fost retrasã suma de 2,5 milioane de lei.
“Noi ne-am propus sã obtinem 5,8 milioane din impozitul pe venit, din care pânã luna trecutã aveam în jur de 75% încasat si ei din acesti bani ne-au tãiat, în primã fazã 24 de miliarde (lei vechi-n.r.). Noi, din totalul de 5,8 milioane avem 75% încasat si ne-au tãiat 2,4 pe o formulã prin care noi anul trecut am avut un excedent destul de mare. Excedentul a provenit din banii de inundatii care nu au reusit sã fie cheltuiti si din mici economii pe care le-a fãcut primãria. În loc sã lase Guvernul acesti bani tot pe investitiile pe care le aveam propuse, au bãgat banii pe functionare si sistemul de calcul creat anul acesta ne-a afectat. Nu o sã acceptãm lucrul acesta. O sã mergem cât mai departe. Eu nu o sã fac rectificare de buget negativã niciodatã si vom merge inclusiv în instantã, pentru a recupera banii comunitãtii. Nu este normal sã avem o tãiere atât de mare si bruscã a bugetului în municipiul Lupeni. Sunt banii comunitãtii.
Sunt convins cã aceastã problemã se va rezolva”,  a mai spus sursa citatã. Potrivit primarului, mãsurile luate de Executiv au o laturã pozitivã, însã nu pentru primãrii. Guvernul a lãsat primãriile fãrã excedentul bugetar de la finele anului trecut, iar sumele au fost incluse în partea de functionare.
“Sunt primãrii care au primit bani de la fonduri europene în decembrie, anul trecut, si îi cheltuie pe parcurs. Astfel, a existat excedent. La nivel national, se doreste un lucru foarte interesant. Din zonele de jos, bugetul este bine structurat, dar de sus se vede faptul cã banii sunt blocati si nu circulã. Aici au gãsit ei aceastã formulã de calcul”, a mai spus primarul municipiului Lupeni. Bugetul municipiului Lupeni nu va fi rectificat, în aceste conditii.
Monika BACIU

3 comentarii la „Nemultumit cã la rectificarea bugetarã i s-au tãiat fondurile, primarul din Lupeni amenintã / Lucian Resmeritã: “Vom merge inclusiv în instantã”

 • 19 septembrie 2018 la 21:42
  Permalink

  Hopaaaaaa!! Pica tatucul Dragnea si Rasmeritienii se regrupeaza la pupat in fundulet?

  Răspunde
 • 20 septembrie 2018 la 15:07
  Permalink

  Vai, domnu Lucian, ce v-au facut sorosistii din guvern si statul paralel?!
  Sa-i spuneti lui tati sa vorbeasca el cu domnu dracnea si sa rezolve problema. Pe vremea lui tati se primeau zeci milioane de euro.
  Ce ne facem acum?
  V-au luat inapoi din banii din care nu ati furat anul trecut? Foarte urat din partea sorosistilor si din partea statului paralel cu guvernarea!

  Răspunde
 • 20 septembrie 2018 la 18:12
  Permalink

  Nu lasa pentru la anul ceea ce poti fura azi.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.