Detasamentul de Pompieri Militari din Petrosani, de la începutul acestui an si pânã în prezent, a intervenit la sute de dezastre în toate localitãtile Vãii Jiului sau cele învecinate cum ar fi Livadia, Baru Mare. Salvatorii din Petrosani au fost premiati de ISU Hunedoara pentru cele mai complexe interventii.

De la începutul anului si pânã în prezent, pompierii din Petrosani au intervenit la peste 350 solicitãri în mare parte incendii.

Potrivit comandantului Detasamentului de Pompieri Petrosani, în 2012 numãrul misiunilor a crescut tinând cont cã pe tot parcursul anului trecut, militarii au avut circa 400 de solicitãri. Totodatã, maiorul Adrian Avram spune cã a constatat o înmultire a evenimentelor pe partea de vest a Vãii Jiului, în localitãti cum ar fi Lupeni sau Vulcan, aici fiind vorba atât de incendii la locuinte cât mai ales de vegetatie. Detasamentul din Petrosani care include si postul din Uricani a fost premiat de ISU pentru cele mai complexe interventii în anul 2012. Trofeul a fost înmânat ieri 13 septembrie, când pompierii îsi serbeazã ziua, comandantului detasamentului, maior Adrian Avram, de cãtre seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã al judetului Hunedoara, maior Viorel Demean. „În ultimul an pompierii petrosãneni au fãcut fatã cu succes unor interventii, care au solicitat la maximum deprinderile acestora, cum ar fi incendiul de proportii din zona turisticã Straja, operatiunile de limitare si lichidare a unui incendiu izbucnit la mai multe blocuri de locuinte din localitatea Lupeni si mai ales incendiile de vegetatie uscatã si fond forestier din masivele montane Straja, Sureanu si Retezat, pentru tinerea în frâu a acestora pompierii luptând uneori zi si noapte în conditii vitrege marcate de terenul extrem de abrupt si lipsa surselor de apã”, precizeazã lt. Anemona Doda, purtãtor de cuvânt ISU Hunedoara.

Maximilian Gânju