Studentii de la Universitatea din Petrosani pot deveni gestionarii propriilor lor afaceri si asta, dupã ce aflã de la specialistii în domeniu ce înseamnã cu exactitate sã gestionezi asa ceva.
Practic, la mai multe specializãri a fost introdus un curs optional de antreprenoriat, iar  studentii sunt acum în mãsurã sã îsi deschidã o afacere, la finalul studiilor.
„În urma unui proiect pe care l-am câstigat prin competitia  nationalã, am cãutat ca aceastã disciplinã de antreprenoriat sã fie însusitã atât  de cãtre studentii de la facultatea de stiinte, cât si de cei de la inginerie,  pentru cã îi ajutã în ideea  formãrii unor întreprinderi. Îi învatã sã aibã initiativã, sã facã un plan  prin care se creazã o întreprindere, îi învatã sã gândeascã cum sã aplice creativitatea, nu numai pe baza cunostintelor teoretice sau practice, ci si cunostintele dobândite în ansamblul lor, la toate specializãrile ”, a spus prof univ dr habil Sorin Radu, rectorul Universitãtii din Petrosani.  Ideea de a introduce un astfel de curs  optional a fost chiar salutatã de ministrul Fondurilor Europene, la vizita pe care a  fãcut-o la Petrosani, sãptãmâna trecutã.
„Pânã la sfârsitul acestei luni, Ministerul Fondurilor Europene va lansa o axã dedicatã special Vãii Jiului de 1,5 milioane de euro, prin care se vor dezvolta atât competentele profesionale antreprenoriale si aici vreau sã salut si initiativa domnului  rector al universitãtii de aici, pentru cã a înfiintat o disciplinã optionalã, iar în cadrul acestei linii de finantare vor avea 100 de persoane ce vor fi formate pe competente antreprenoriale si 25 dintre acestea care vor fi alesi, dupã ce vor prezenta planurile de afaceri, asa încât sã fie finantate cu granturi de 40.000 de euro”,  a precizat la Petrosani, Rovana Plumb,  ministrul Fondurilor Europene.
Asadar, cei care vor sã porneascã o afacere sunt asteptati sã depunã documentele, iar absolventii Universitãtii de la Petrosani, ori studentii, au un atu în plus.
Diana Mitrache