Perioada de înscriere la Universitatea din Petrosani a fost prelungitã si în aceastã sãptãmânã. Pânã la final, sunt asteptati chiar si studentii din Republica Moldova, asta pentru cã mai sunt locuri la diverse specializãri si elevii de peste Prut au sustinut ceva mai târziu bacalaureatul de toamnã.
„Mai avem câteva locuri, în special la licentã. La master numai cu taxã mai sunt. La licentã mai sunt locuri bugetate si am considerat cã ar fi bine sã le ocupãm si pe aceste si, poate cã anumiti candidati, care nu au reusit în alte pãrti, ori care se decid mai greu sã  continue studiile universitare, sã vinã în aceastã sãptãmânã, cât mai au posibilitatea aceasta sã se înscrie. În plus, avem si studentii basarabeni, care, probabil, între timp, au promovat bacalaureatul de toamnã, pentru cã acolo se dã mai târziu examenul si si ei vor putea sã vinã aici”, a spus prof  univ dr habil Sorin Radu, rectorul Universitãtii  din Petrosani.
Universitatea din Petrosani a deschis în acest an si o linie de înscrieri on-line, despre care profesorii de aici spun cã si-a dovedit  eficienta, mai ales cã tinerii sunt foarte obisnuiti cu tehnologia.
„În afarã de douã-trei zile, în care am avut ceva probleme inerente, a mers foarte bine,  pentru cã deja, în perioada de varã, când nu aveam aici pe nimeni pentru înscrieri, am avut aproape 50 de înscrieri on –line. Celelalte s-au fãcut în perioada efectivã a admiterii. Tinerii sunt foarte obisnuiti sã foloseascã un telefon de pe care sã se înscrie si pentru ei a fost o  provocare. O înscriere din joacã a fost mult mai eficientã decât sã vinã pânã aici cu un dosar”,  a mai precizat Rectorul Universitãtii din Petrosani.  Conducerea Universitãtii din Petrosani a decis, în data de 15 septembrie 2018, sã mai acorde o ultimã sansã celor care doresc sã devinã studenti  ai acestei institutii  academice. Astfel, sesiunea de înscriere pentru studiile de licentã, pe locurile rãmase  încã disponibile, se prelungeste si în perioada 16-24 septembrie 2018.
Diana Mitrache