Ambasada Statelor Unite în România, alãturi de Consiliile Americane pentru Educatie Internationalã (American Councils for International Education) si de Ministerul Educatiei Nationale invitã liceenii interesati, cu cetãtenie românã, sã participe la  programul Future Leaders Exchange Program (FLEX), editia 2019-2020.
Programul de schimb de  experientã FLEX este finantat de cãtre Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii si a împlinit 25 de ani de existentã la nivel global. Începând cu anul 2015, FLEX este implementat si în România si oferã liceenilor ocazia de a trãi în cadrul unei familii americane si de a studia într-un liceu american pe parcursul anului scolar 2019-2020. Participarea la Programul FLEX este GRATUITÃ iar bursa oferitã este completã. Pânã în prezent 49 de liceeni români din diferite judete ale tãrii au locuit si învãtat în Statele Unite ale Americii, în state precum Iowa, Texas, Colorado, California, Ohio, Pennsylvania sau Florida. Programul se adreseazã în egalã mãsurã si liceenilor cu dizabilitãti, care sunt invitati sã urmeze aceeasi procedurã de înscriere. Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în si presupune un an întreg de schimb de experientã pentru tinerii liceeni, în Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este sã promoveze întelegerea reciprocã între cetãtenii Statelor Unite si tãrile din regiune, pentru ca liceenii sã învete mai multe despre SUA si sã le prezinte americanilor tãrile lor de origine. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane si va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. Pentru editie 2019-2020, România va beneficia de 35 de burse. În prezent, alti 35 de liceeni români se aflã în SUA si urmeazã a reveni în tarã anul viitor. Criterii de eligibilitate:
Competitia este deschisã liceenilor ce studiazã în România sau în strãinãtate si care îndeplinesc TOATE conditiile de mai jos:
• au cetãtenie românã;
• sunt nãscuti între 15 iulie 2001 si 15 iulie 2004;
• sunt, la momentul înscrierii, în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a
• studiazã limba englezã în liceu;
• îndeplinesc criteriile pentru a obtine viza SUA si nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani
Candidaturile se depun doar online, în perioada 1 Septembrie – 16 octombrie (ora 23:59) 2018. Aplicatia este disponibilã aici: https://ais.americancouncils.org/flex
Informatii complete despre  program sunt disponibile pe website: http://americancouncils.ro/programe/flex/ iar pe pagina de Facebook FLEX România pot fi regãsite povestile fostilor bursieri.
Persoanã de contact: Eliza Chirilã, Country Representative, 0769 696 698  (L-V, 9-17), flexromania@americancouncils.eu