Consiliul Judetean Hunedoara a emis certificatul de urbanism solicitat de Hidroelectrica în vederea reluãrii procedurilor pentru continuarea lucrãrilor de amenajarea a unei microhidrocentrale pe Defileul Jiului.
Hidroelectrica a reluat procedurile în vederea continuãrii lucrãrilor de constructie a microhidrocentralei din Defileul Jiului. în acest sens, Consiliul Judetean Hunedoara a emis un certificat de urbanism pentru pentru continuarea lucrãrilor oprite în urma unei decizii definitive a Curtii de Apel. CJH a emis certificatul de urbanism  privind documentatia tehnicã necesarã obtinerii autorizatiei de construire. Potrivit mentiunilor, Hidroelectrica a solicitat certificatul de urbanism în  vederea efectuãrii unor lucrãri de  constructie  la “Baraj Livezeni, suprastructura baraj, pod peste baraj, amenajare coronament+ camere mecanisme, ziduri de sprijin, devierea apelor si închidere canal deviere, amenajare platforma tehnologicã, regularizare aval, amenajare platformã Livezeni+drum acces MHC pentru prelucrarea debitului de servitute,  amenajare cuveta lac Livezeni.
Priza Energeticã Buzunar spãlare, suprastructura prizã racord decantor priza cu râul Jiu; constructii aflate în diferite stadii de executie”.În luna august a acestui an, a fost semnat un protocol de colaborare între Hidroelectrica si Ministerul Mediului pentru ”cooperarea în vederea identificãrii si aplicãrii solutiilor optime  pentru accelerarea proceselor dedicate domeniilor protectiei mediului si energiei prin derularea unor proiecte specifice activitãtilor de producere a energiei electrice în hidrocentrale,  care sã sprijine îmbunãtãtirea  conditiilor de mediu, conservarea  biodiversitãtii si dezoltarea durabilã”
În luna decembrie a anului 2017, Curtea de Apel Bucuresti a dispus anularea ambelor autorizatii de construire  eliberate pentru realizarea unui complex de hidrocentrale, respectiv autorizatia  eliberatã de cãtre CJ Hunedoara si avizul Consiliul Judetean Gorj.
Monika BACIU