Defileul, ce lucrãri mai sunt de fãcut?

Ultimul pod ce a fost reconstruit în Defileul Jiului, pe artera rutierã,  a fost inaugurat  sãptãmâna trecutã, iar acum mai sunt lucrãri doar în zona Mãnãstirii Lainici.  Podul trece peste râul Sadu si lucrarea a fost licitatã mai târziu. Noua constructie,  inauguratã la km 94,  a înlocuit un pod mai vechi, care nu mai fãcea fatã actualelor norme de tonaj si sigurantã a traficului rutier. Podul a fost reabilitat în baza contractului de reabilitare a DN 66 pe tronsonul Bumbesti-Jiu – Petrosani, însã a fost licitat separat. Mai sunt de executat câteva lucrãri, însã pe carosabil se poate circula fãrã probleme. În acest moment, drumarii spun cã mai au de executat parcarea din zona Mãnãstirii Lainici, iar potrivit responsabililor, aceastã lucrare prevede mutarea de pe o parte pe alta, a celei existente si realizarea de spatii propice. Asta, pentru cã afluenta mare de turisti încurcã, la fiecare sosire si  plecare din mãnãstire, traficul rutier în zonã, pietonii fiind cei care se expun pericolelor.  Pentru constructia parcãrii, drumarii spun cã existã si fonduri si solutia tehnicã, însã mai este nevoie de avize si de acorduri pentru a se putea trece la realizarea lucrãrilor propriu-zise. Asta, pentru cã trebuie detonate stâncile din zonã. Ulterior, parcarea de la Lainici va fi construitã în fata asezãmântului monahal si turistii sau credinciosii nu vor mai fi nevoiti sã treacã  strada si sã se expunã accidentelor rutiere. Lucrãrile din Defileul Jiului sunt executate de o firmã spaniolã, Copisa, iar proiectul are o valoare de 185 de milioane de lei.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Defileul, ce lucrãri mai sunt de fãcut?

 • 10 septembrie 2018 la 19:17
  Permalink

  Reconstruit=gresit,acest pod a fost construit de la zero,la iesirea din Defileul Jiului,la intersectia cu UM Sadu,Oras Bumbesti-Jiu(Sadu) dar informarea corecta la fata locului mai asteapta =e grea geografia.

  Răspunde
 • 12 septembrie 2018 la 18:03
  Permalink

  ultimul pod?????? pai cel de la hanul lainici, cel cu un singur sens, cand e gata? e la jumatatea defileului…deci……pana sa fie gata, mai este

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.