Cãrbune din import pentru CEH

Complexul Energetic Hunedoara recurge la vechile metode pentru a suplimenta stocurile de cãrbune de la termocentrale.
Cum productia de huilã de la minele din Valea Jiului este la un minim istoric, CEH a recurs la importuri de huilã.
„La Mintia au avut de fãcut niste revizii, pe partea de termoficare – Deva. Stocul era undeva la 20.000 de tone, în conditiile în care ei consumã cam 1.000 de tone pe zi. Deci era stoc de cãrbune. La Paroseni asigurãm functionarea cu cãrbunele pe care îl producem în Valea Jiului zi de zi. Nu sunt probleme. Si acolo avem un stoc, dar nu asa mare, ca la Mintia. La Paroseni noi functionãm pe un regim de probe impus de desulfurare. În functie de cum ni se cere, noi ne conformãm, pentru cã sunt probele necesare pentru punerea în functiune a instalatiei”, a  declarat directorul CEH, Samuel Dioane.
Potrivit directorului general al CEH, la termocentrala Mintia ar urma sã ajungã cârcã de 4.000 de tone de cãrbune, din import, necesar functionãrii.
Monika BACIU

Advertisements

3 comentarii la „Cãrbune din import pentru CEH

 • 9 septembrie 2018 la 19:39
  Permalink

  Daca s-ar face investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan nu ar mai fi nevoie sa aducem carbune din strainatate .

 • 9 septembrie 2018 la 20:19
  Permalink

  Mintia consuma cel putin 1300 t/zi, iar stocul in depozit era de cca. 7000 t (adica un stoc de 5 zile maxim – daca „maturi” in depozit) . Carbunele din buncarii cazanelor grupurilor care nu sunt in functiune poate fi luat in calcul doar pt. imagine, altfel este complet inutil sa-l raportezi ca stoc. Pentru grupul in functiune este util doar carbunele din depozit si din proprii buncari. Restul e stoc inutilizabil.

 • 15 iulie 2019 la 19:31
  Permalink

  la termocentrala Mintia ar urma sã ajungã cârcã de 4.000 de tone de cãrbune
  cârcã? fit ati ai dracu de inculti! la fel ca toti care voteaza psd ul. o sa fiti ingropati in curand de vii cu psd ul vostru cu tot! mult succes in continuare, votati psd!

Comentariile sunt închise.