Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a demarat o anchetã dupã accidentul de muncã ce a avut loc vineri seara la mina Vulcan, accident în urma cãruia doi angajati au ajuns la spital.
În accidentul de la mina Vulcan au fost implicati doi mineri, unul de 41 ani cu  traumatism toracic si de membru superior drept, plagã la nivelul gâtului si arsuri superficiale la nivelul gâtului si toracelui. Al doilea miner, în vârstã de 42 ani a avut  o contuzie la nivelul ochiului drept.
“Cei doi, unul miner sef de schimb, celãlat ajutor de miner, lucrau la directionala pe acoperis nr. 1, stratul 3, blocul 7, cota 286, asta fiind o lucrare de pregãtire si s-au accidentat. Urmeazã ca o comisie de la Complexul Energetic Hunedoara sã facã cercetãrile pentru a vedea care sunt cauzele care au dus la producerea accidentului”, a declarat Samuel Dioane, directorul general al CEH.
Potrivit directorului general al CEH, se efectuau lucrãri de pregãtire pentru deschiderea unui nou loc de muncã în subteran.
“Lucrarea de pregãtire urma sã dureze mult mai mult. Galeriile respective au undeva la 80-100 de metri si trebuiau sã ajungã la deschiderea unui nou abataj”, a mai subliniat sursa citatã.  În cursul zilei de sâmbãtã, cei doi  angajati rãniti în  accidentul de muncã au fost transferati la Spitalul Judetean din Deva pentru consultul oftalmologic.
Monika BACIU