Municipiul Vulcan se dezvoltã cu bani guvernamentali si europeni. O echipã unitãti si bine coordonatã scrie proiecte care au rolul de a aduce un plus de confort cetãtenilor din localitate.
Sunt proiecte în valoare de milioane de euro în derulare. Conform informatiilor furnizate de Serviciul de Proiecte cu Finantãri Nationale si Internationale, datele legate de situatia proiectelor promovate de administratia publicã localã, oferã un tablou de ansamblu al acestei munci deosebit de complexã si cu rezultate de foarte multe ori pe termen mediu si lung, în functie de sursele de finantare atrase si de etapele procedurale care sunt obligatoriu de parcurs.
“Am câstigat toate proiectele. Nu existã proiect care sã fi apãrut, iar noi sã nu îl fi accesat. Sunt foarte multe proiecte pe care noi le avem în derulare. Cel mai mare si mai important proiect este cel numit GAL. Acel proiect aduce în municipiul Vulcan undeva la 4 milioane de euro, un proiect care va debuta anul viitor. Suntem singura administratie de pe zona de vest care a reusit sã acceseze astfel de fonduri. E un proiect foarte complicat, care prevede modernizarea drumului spre Crividia, locuri de joacã si terenuri de sport în Crividia. Acest proiect se referã la toate zonele marginalizate din municipiul Vulcan”,  a declarat Cristian Merisanu, viceprimarul municipiului Vulcan.
Mai multe obiective sunt incluse în proiectul de 4 milioane de euro. Viata cetãtenilor din zonele incluse în proiect se va schimba odatã cu implementarea proiectului.
“Tot în acest mare proiect am cuprins si scoala 7. Acea scoalã care nu a mai fost terminatã de Ministerul Învãtãmântului. Am reusit sã o preluãm si vom face un centru mare cultural pentru toti vulcãnenii. Acest proiect mai cuprinde si scolirea grupului tintã”,  a mai spus sursa citatã.
Proiectul GAL municipiul Vulcan – implementare strategie localã, “Sprijin pentru functionarea grupurilor de actiune localã pentru implementarea strategiilor de dezvoltare localã la nivelul oraselor cu peste 20.000 locuitori” etapa a III-a a mecanismului dlrc – regiuni mai putin dezvoltate. Aici sunt incluse mai multe proiecte de infrastructurã, adicã reparatii si modernizãri de strãzi, care includ si zona Crividia, Colonia de Jos, precum si amenajãri de locuri de joacã pentru copii în mai multe zone ale municipiului.
Monika BACIU