Nu sunt de acord cu discutiile ce se poartã acum la Parlament si care vizeazã divizarea Complexului Energetic Hunedoara în douã entitãti: una care tine de mineri si alta de energeticieni.
Acest lucru contravine intereselor celor ce trudesc în subteran, iar liderii din sindicatul Muntele spun cã, dacã nu se va face divizarea cu anumite conditii impuse, atunci minerii sunt gata de proteste.
„La sedinta de coalitie ce a avut loc joi, 6 septembrie, la Parlament, cu conducerea CEH, s-a discutat si despre viitor. Noi am avut o pozitie clarã, pe care am trimis-o prin diverse adrese, dar am avut si discutii la nivelul Guvernului. Se vorbeste tot mai des despre separare, iar noi, înainte de asta, ca sã fim de acord, dorim asigurãri în ceea ce priveste cantitatea de cãrbune pe care sã o livreze cele 4 mine, pentru cã acum toate functioneazã pe productie, dar si pretul de achizitie vrem sã fie unul reglementat, pentru minele care nu au ajutor de stat, ca sã permitã functionarea loc în conditii normale. Vrem si sustinerea unui CCM în conditii decente. Dacã nu se întâmplã, sindicatul Muntele va avea o schimbare radicalã de pozitie. Noi nu considerãm normalã separarea entitãtilor energetice, de cele miniere, fãrã a da asigurãri pentru resursa care stã la baza producerii energiei în cele douã termocentrale”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele din cadrul CEH.
Liderii minerilor nu exclud chiar proteste de stradã, pentru cã ortacii nu vor fi de acord cu divizarea oricum, dar Darius Cîmpean spune cã existã si posibilitatea de a demisiona, dacã lucrurile nu vor fi asa cum s-a tot discutat.
Diana Mitrache