Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara a fost ales în urma sedintei Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã Vest, totodatã fiind ales si noul presedinte.
Un alt punct de pe ordinea de zi a sedintei a vizat prezentarea si analizarea stadiului de implementare al Regio – Programul Operational Regional 2014-2020 – program pentru care Agentia pentru Dezvoltare Regionalã Vest (ADR Vest) îndeplineste rolul de Organism Intermediar în Regiunea Vest. Agentia pentru Dezvoltare Regionalã Vest a supus atentiei participantilor la sedinta CDR Vest rapoartele de activitate ale agentiei pentru prima jumãtate a anului 2018, precum si raportul de activitate al CDR Vest  corespunzãtor aceleiasi perioade.
De asemenea, pe ordinea de zi a sedintei a fost inclusã o informare referitoare la intentia de organizare a unei întâlniri între autoritãtile publice locale din Regiunile Vest, Nord-Vest si Centru. Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã Vest este alcãtuit din presedintii consiliilor judetene si din câte un reprezentant al fiecãrei categorii de consilii locale municipale, orãsenesti si comunale din fiecare judet al regiunii. Acest consiliu alege un presedinte si un vicepresedinte, care nu pot fi reprezentanti ai aceluiasi judet. Aceste functii sunt îndeplinite, prin rotatie, pentru câte un mandat de un an, de cãtre presedintii consiliilor judetene.
Maximilian Gânju