Presedintele PSD Vulcan, Marin Coltescu, vrea cu orice pret capul viceprimarului Angela Stoica. Potrivit unor surse din PSD, Coltescu negociazã intens în interiorul partidului excluderea Angelei Stoica din PSD, motivul invocat de acesta fiind imaginea negativã pe care aceasta ar aduce-o partidului, prin procesul în care sunt implicati copiii ei.

La mijloc ar fi doar o rãzbunare strict personalã a lui Coltescu, dupã ce Angela Stoica i-a stricat, în preajma alegerilor locale, jocurile de culise pe care le avea pregãtite împreunã cu buna lui prietenã, partenerã de afaceri si colegã de aliantã, Alina Cârstoiu (PNL).

Apropiatii celor doi politicieni spun cã acestia nu o înghit pe Angela Stoica, dupã ce aceasta le-a demonstrat, nu o datã, cum se câstigã o luptã electoralã. Acum, când Angela Stoica este implicatã într-un scandal medicatic, cei doi, spun aceleasi surse din USL, ar face presiuni pentru a-si pune apropiatii în functii de conducere pe la diferite institutii. Ce omit cei doi este faptul cã Angela Stoica este persoana, fie cã vor sau nu sã recunoascã unii, care l-a scos primar pe Gheorghe Ile si când acesta candida din partea PD-L si acum, când a candidat din partea PSD.

Angela Stoica, asa cum este ea, blamatã de unii, lãudatã de altii, a reusit în politicã mai mult decât multi dintre politicienii actuali din Valea Jiului, si nu vorbim aici de Coltescu si Cârstoiu, care în politicã sunt deocamdatã doar niste pierzãtori. Oare de ce Laurentiu Nistor, presedintele PSD Hunedoara a fost de acord sã sustinã candidatura lui Ile si nu cu cea a lui Coltescu la functia de primar de la alegerile locale? Cu sigurantã, pozitia pe care o ocupã Coltescu acum este mult peste valoarea politicã pe care acesta a arãtat-o.  În atã ordine de idei, existã o vorbã, si anume: sã arunce cu piatra primul, cel fãrã de pãcat. Oare Coltescu, ori Cârstoiu au un trecut imaculat? Din informatiile vehiculate de presã, prin anul 1993, liderul local al partidului cu trei trandafiri, Marin Coltescu, a fãcut cunostintã cu doamna care are ochii legati, dar cu sabia într-o mânã si balanta în cealaltã. Marin Coltescu, dupã un mariaj de un an cu aceasta, prin sala pasilor pierduti, s-a ales cu douã condamnãri cu inchisoarea: 2 ani si 6 luni închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de complicitate la înselãciune în paguba avutului public, respectiv 3 ani de închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de dare de mitã. În baza prevederilor art 33 si 34 lit a cod penal, cele douã pedepse au fost contopite în cea mai grea de 3 ani de închisoare. Magistratii au fost, însã, blânzi cu Coltescu si au decis ca acesta sã execute pedeapsa prin muncã la SC AGROALIMENT SRL Vulcan, conform prevederilor art 86/7 cod penal. Adicã, la societatea unde inculpatul era chiar asociat unic! Cât despre Alina Cârstoiu existã multe voci care spun cã a fost în spatele multor tranzactii cu spatii comerciale din Vulcan, iar apropiatii sãi au râs, nu o datã, despre excapadele si picanteriile din viata sa amoroasã, “stropitã” din plin.

Marius MITRACHE