Autoritãtile locale de la Petrosani se pregãtesc deja pentru sãrbãtorile de iarnã.  Cu trei luni înaintea  sãrbãtorilor de Crãciun, Directia de Administrare a Domeniului Public si Privat a scos la licitatie contractul privind “Furnizare prin închiriere produse pentru iluminatul ornamental festiv din perioada sãrbãtorilor de iarnã 2018 – 2019 din municipiul Petrosani”. 397.430 de lei este valoarea initialã a contractului, însã aceasta poate sã scadã în urma licitatiei.
“Cu ocazia sãrbãtorilor de iarnã în municipiul Petrosani, autoritatea contractantã, Directia Administrarea Domeniului Public si Privat, intentioneazã sã închirieze prin procedura de achizitie publicã, o gamã cât mai variatã de produse decorative destinate iluminatului ornamental festiv si decorativ, confectionate pe baza ultimelor tehnologii cu LED-uri, care conferã calitate, se conformeazã standardelor de sigurantã, sunt destinate decoratiunilor pentru exterior, si care datoritã designului atractiv produc un efect vizual si un impact deosebit. Autoritatea contractantã a optat pentru tehnologia LED, deoarece aceasta oferã beneficii substantiale cum ar fi: culori mai intense, mai clare si mai luminoase, pierderi mai scãzute de flux luminos si consum redus de energie”, aratã caietul de sarcini. Autoritãtile locale promit cã iluminatul ornamental va fi unul feeric. Vor fi montate figurine specifice sezonului de iarnã, care vor conferi o atmosferã de poveste, de sãrbãtoare.
“Pentru a conferi un aspect de sãrbãtoare, se achizitioneazã, prin închiriere urmãtoarele produse – articole decorative, respective baghete luminoase, figurine luminoase, turturi luminosi, siruri luminoase, perdele luminoase, bannere luminoase si fântânã luminoasã necesare pentru iluminatul ornamental festiv”, mai aratã documentatia.
Autoritãtile locale de la Petrosani au solicitat “figurinã luminoasã  tridimensionalã sub formã de cerb, figurinã luminoasã tridimensionalã sub formã de înger, figurinã tridimensionalã sub formã de candelã, urare tridimensionalã 2019, figurinã tridimensionalã sub formã de brad de Crãciun, figurinã luminoasã tridimensionalã, personaj Mos Crãciun, figurinã  luminoasã tridimensionalã sub forma unor cristale de gheatã, figurinã tridimensionalã sub forma unui tren cu minim un vagon, baghetã curgãtoare tip con curgãtor, figurinã luminoasã 3D cu leduri sub forma unui con de stelute, figurinã luminoasã bidimensionalã cu leduri sub forma unui brad de Crãciun cu stelutã în vârf, cu efect de sclipire”.
Monika BACIU