Autoritãtile locale de la Petrosani se pregãtesc pentru sezonul de iarnã din statiunea montanã Parâng. Sunt mici investitii care au fost realizate în munte.
Ministerul Turismului a retras 235 de mii de lei din contul municipalitãtii de la Petrosani, sumã care era destinatã achizitionãrii unui  snowmobil cu remorcã. Suma a fost retrasã anul trecut, cu promisiunea cã va fi restituitã. Numai cã nici pânã în prezent, Primãria municipiului Petrosani nu a mai primit banii de la  minister.
“Eu am avut o  discutie cu dl. ministru în ianuarie, cred. M-a întrebat dacã este o urgentã si i-am spus cã nu este o urgentã acel mijloc de transport tip senilatã. Pentru noi este mai importat sã facem în acest moment o instalatie de transport pe cablu. Banii acestia de la Minister sunt  pentru toate proiectele”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani.  Existã intentii din partea unor investitori privati care vor sã investeascã în munte. În paralel, la nivelul Primãriei se desfãsoarã actiuni pentru scoaterea din fondul forestier a unor suprafete de teren. “În pregãtirea sezonului de iarnã din Parâng suntem în teren cu mãsurãtorile pentru noua suprafatã. Avem o solicitare din partea unui privat pentru a monta un teleski. Am fãcut câteva lucrãri legate de niste parazãpezi astfel încât sã existe zãpadã si pe zona cuprinsã între Cãsuta din Povesti si telescaunul nou, statia intermediarã”,  a mai subliniat sursa citatã.  Municipalitatea de la Petrosani nu a mai primit de cel putin doi ani fonduri pentru  dezvoltarea turisticã a statiunii Parâng.
Monika BACIU