Complexul Energetic Oltenia îi “racoleazã” pe absolventii Universitãtii din Petrosani. Entitatea  energeticã din judetul Gorj are nevoie de ingineri bine pregãtiti, iar Universitatea din Petrosani este cea mai bunã alegere. 10 absolventi ai institutiei de învãtãmânt superior din Valea Jiului vor fi angajati la CEO.
“Am avut bucuria sã vinã domnul director general Sorin Boza al CE Oltenia sã discute cu absolventii de Mine, dar si cu cei de la Masini si Echipamente Miniere si dupã discutii acestia îsi vor depune în aceastã perioadã CV-urile iar dupã interviu sperãm sã fie angajati la CE Oltenia. Avem solicitãri de  absolventi de ai nostri si din alte pãrti din tarã unde au nevoie de ingineri acolo unde se deschid cariere de piatrã care se utilizeazã la infrastructura rutierã a României”,  a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii Petrosani.
Potrivit celor de la Universitatea din Petrosani, piata muncii din România duce lipsã de ingineri. Dupã câtiva ani în care piata a fost saturatã de astfel de profesionisti,acum inginerii sunt, din nou, la mare cãutare.
“Nevoia cea mai mare este pentru absolventii de inginerie dar si poate pentru economisti, un domeniu ar fi administratia publicã în care este nevoie de specialisti cu studii superioare, dar pe piata muncii cea mai mare necesitate este de absolventi din domeniul ingineriei. Toate firmele care se dezvoltã în România, fie cã sunt nationale sau multinationale, ne solicitã ingineri. În perioada de practicã îi trimitem la aceste firme care îi selecteazã dacã dovedesc într-o mãsurã mai mare sau mai micã aceastã capacitate a lor de a se adapta la cerintele firmelor respective iar o parte din ei sunt angajati. Acesta este trend-ul pe care îl urmãm si noi”,  a mai spus sursa citatã.
Absolventii Universitãtii din Petrosani si-au gãsit locuri de muncã în cadrul celor mai mari companii din tarã, dar si din întreaga lume.
Monika BACIU