Copaci plantati pentru obtinerea autorizatiilor de constructie. Grupul consilierilor liberali din municipiul Lupeni vine cu o initiativã ineditã.
Consilierii propun ca autorizatiile de constructie sã fie eliberate cu conditia plantãrii unor copaci. Astfel, cetãtenii care solicitã astfel de  documente trebuie sã se angajeze si în reconstructia ecologicã a localitãtii. Pentru fiecare constructie de locuit se vor planta trei pomi. Pentru garaje sau anexe, câte un pom. În cazul blocurilor de locuinte, câte un pom pentru fiecare apartament. Companiile care construiesc hale industriale sau spatii comerciale  trebuie sã planteze un pom pentru fiecare 100 metri pãtrati construiti
„Solicitantul se va hotãrî ce arbori va planta, putând alege dintre  urmãtoarele specii: brad, molid, pin, platan, tei, salcâm, plop, fag, stejar, mesteacãn, castan, gorun sau alte plante ornamentale si va respecta indicatiile Biroului Cadastru si Agriculturã privind momentul plantãrii”, aratã consilierii liberali în proiectul de hotãrâre de consiliu, ce va fi discutat în sedinta din data de 30 august. Consilierii locali propun si sanctiuni pentru cei care nu respectã hotãrârea, asta în contextul în care propunerea lor va fi agreatã de majoritatea din Consiliul Local. Amenzile pot ajunge pânã la 500 de lei, în cazul  persoanelor fizice, respectiv 1.000 de lei pentru persoanele juridice.
Monika BACIU