Nu mai putin de 120.000 de lei vor fi alocati pentru construirea unui modern parc pentru pasionatii de adrenalinã.  Locatia a fost aleasã într-un fost parc din municipiul Lupeni, lângã viitorul  cinematograf, care si el va fi reabilitat si acolo vor fi aduse instalatii si echipamente specifice celor ce practicã sportul cu placa de skate, cu rolele ori cu bicicletele.
„Tinerii si-au dorit foarte mult ca, în acest loc, sã realizãm un skate –parc pentru ei. Ei nu au unde sã se dea în Lupeni cu rolele, plãcile de skate sau long board si scopul meu este acela de a încerca sã le gãsesc copiilor activitãti în aer liber”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Proiectul cuprinde instalarea mai multor aparate, special  destinate acestor tipuri de sport în aer liber si lucrãrile demareazã în aceste zile cu asfaltarea suprafetei.
„Aici va fi turnatã, în primul rând, o placã de beton si foarte multe echipamente speciale vor ajunge aici, ele  fiind achizitionate de la o firmã specializatã”,  a  mai spus primarul.  Mai multe parcuri au fost reabilitate la Lupeni si destinate copiilor. Sunt locuri cu spatii de joacã pentru cei mici, însã, aici, proiectul îi vizeazã pe cei mai mari care s-ar putea antrena pentru viitoarele  competitii din Straja sau Pasul Vâlcan.
Diana Mitrache