Peste 65.000 de lei, 78 de aparate de tip slot-machine, un pistol cu gaze, telefoane mobile, medii de stocare si înscrisuri au fost ridicate de politisti, în urma a 60 de perchezitii domiciliare, efectuate în 11 judete si în Bucuresti, la persoane bãnuite de infractiuni economice în domeniul jocurilor de noroc.
Printre judetele vizate s-a aflat si Hunedoara. Mai  multe persoane sunt suspectate de evaziune fiscalã si infractiuni de spãlare a banilor. Potrivit IGPR ancheta a fost demaratã de politistii Inspectoratului de Politie Judetean Harghita, iar suspectii sunt bãnuiti de prejudicierea bugetului  statului prin evaziune fiscalã si spãlare de bani.
“La data de 24 august 2018, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Harghita, sprijiniti de colegi din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, Politiei Capitalei si inspectoratelor de politie judetene Alba, Bihor, Brasov, Caras Severin, Cluj, Covasna, Hunedoara, Mures, Timis si Vâlcea, au efectuat 60 de perchezitii domiciliare, la persoane  bãnuite de prejudicierea bugetului  consolidat al statului prin evaziune fiscalã si spãlare de bani. În urma perchezitiilor, au fost descoperite si indisponibilizate în vederea continuãrii cercetãrilor aproape 67.000 de lei, 78 de aparate de tip  slot-machine si 169 de chei pentru acestea, un pistol cu gaze,  multiple înscrisuri,  sigilii, mãrci de  verificare metrologicã, plãci de bazã, contoare in/out, calculatoare, medii de stocare, telefoane mobile, cartele SIM si alte documente de evidentã contabilã”, aratã IGPR.
Din cercetãri a reiesit cã, în perioada 2011 – 2018,  persoanele posibil implicate în activitatea infractionalã ar fi  rulat aproximativ 22.000.000 de lei, prin conturile unor persoane fizice si juridice, existând  suspiciunea de omisiune a evidentierii în actele contabile a unor venituri provenite din exploatarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot-machine si neplata impozitului pe profit datorat bugetului consolidat al statului. Prejudiciul cauzat urmeazã sã fie stabilit dupã analizarea tuturor mijloacelor de probã. Cercetãrile sunt  continuate în vederea documentãrii întregii activitãti infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de  evaziune fiscalã si spãlarea de bani.
Monika BACIU