Procurorii au finalizat ancheta în cazul accidentului de vânãtoare produs la Petrila, anul trecut, în urma cãruia un localnic a fost împuscat accidental si a murit. Cel care a tras cu arma, un politist din localitate, a fost gãsit responsabil de procurori si trimis în judecatã.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecãtoriei Petrosani, marti, iar anchetatorii avut nevoie de aproape un an de zile pentru a finaliza cercetarea. Agentul de politie, Câmpeanu Doru Florin, a fost trimis în judecatã pentru infractiunea de ucidere din culpã. Politistul a fost cercetat în stare de libertate pe tot parcursul anchetei. Tragedia a avut loc în Petrila, la finele lunii noiembrie 2017, iar agentul se afla în timpul liber si fusese chemat de un fost coleg de scoalã, fiul victimei, sã-l ajute la alungarea unui mistret care-i intrase în gospodãrie, într-o zonã izolatã. În zona în care se afla vânatul ar fi intrat victima si a fost lovitã mortal de glontul tras de politist. Când a realizat ce s-a întâmplat, agentul de politie s-a prezentat la sediul Politiei Petrila, unde a relatat ce s-a întâmplat.
”În urma sesizãrii, la fata locului s-a deplasat o echipã operativã coordonatã de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani, care efectueazã cercetãri sub aspectul  comiterii infractiunii de ucidere din culpã, urmând ca, în functie de concluziile anchetei, sã fie dispuse mãsuri legale”, informa purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nitu.
Maximilian Gânju