Decizia de a întrerupe furnizarea agentului termic de la Paroseni, cãtre populatie nu este definitivã. Asta spun acum sindicatele din minerit, pentru cã mãsura nu este deloc în avantajul celor ce trudesc în subteran, cum, deopotrivã, nu îi avantajeazã nici pe locuitorii bransati la sistemul de termoficare ce a functionat pânã iarna trecutã.
„Eu cred cã acest lucru nu este bãtut în cuie, chiar dacã s-au dat anumite declaratii. Vom avea si noi o întâlnire cu domnul primar Tiberiu Iacob Ridzi si vom încerca sã schimbãm aceste lucruri” , a spus Darius Cîmpean, presedintele sindicatuluI Muntele
Mai mult, liderii minerilor spun cã acum constatã cã si investitiile fãcute de administratiile publice din Valea Jiului ar fi în zadar, dar si cã mineritul ar fi în declin si din acest motiv.
„Dacã se va rãmâne ferm pe pozitie si Petrosaniul nu va mai beneficia de energie termicã, în mod clar va fi o pierdere mare pentru CEH, iar aici vã spun cã noi am mai organizat o serie de întâlniri cu primarii din Valea Jiului, în încercarea de a-i convinge sã reabiliteze sistemul de termoficare. Acesta este un aspect ce ar putea sã determine continuarea activitãtii de la Termocentrala Paroseni si a minelor din Valea Jiului”, mai spune Darius Cîmpean. Minerii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara livreazã între 2.500 – 2.700 t/zi de huilã si aceasta ar fi suficientã pentru ca cei aproximativ 2.200 de abonati ai sistemului, numai din Petrosani, sã beneficieze de cãldurã de la Paroseni.
Diana Mitrache