Cei care au plãtit taxa auto mai au timp doar în aceastã sãptãmânã sã îsi depunã actele pentru a le fi  restituite sumele.  La Petrosani sunt mii de cereri si cei de la ANAF spun cã nu mai sunt multi care sã vinã în aceste zile, mai ales cã vor fi si libere si nu se va lucra la ghiselee si asa aglomerate.
„Termenul – limitã este sfârsitul lunii curente, adicã doar sãptãmâna  în curs si, din pãcate, cererile  esentiale au fost deja depuse de marea majoritate. Personal, nu cred cã va mai exista o diferentã majorã. Momentan, existã  aproximativ 3.000 de cereri, reprezentând  7 milioane de lei de  restituit”, a spus Valentin  Petraru, sef ANAF Petrosani
Potrivit legii, pot  solicita restituirea taxei auto, contribuabilii care au achitat taxa specialã pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru  emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule, si care nu au beneficiat de restituire pânã la data intrãrii în vigoarea a Ordonantei de urgentã nr. 52/2017, respectiv pânã în data de 7 august 2017. Se pot solicita atât restituirea acestora, cât si a dobânzilor datorate  pentru perioada cuprinsã între data achitãrii taxei auto  si data efectivã a restituirii.
„Plãtle au început din martie. Pânã la sfârsitul lunii august terminãm cu plata taxei de mediu si, cu data de 1 septembrie vor fi plãtite sumele reprezentând timbrul de mediu. Timbrul de mediu, însã, reprezintã o pondere micã din cele 7 milioane de lei, fiind cam 1 milion si ceva”, a mai adãugat Petraru.  Angajatii ANAF vã sfãtuiesc sã tineti cont de termenul limitã având în vedere cã acesta expirã la 31 august, în caz contrar, nu veti mai putea beneficia de restituirea taxei auto achitate.
Diana Mitrache