Edilii de la Petrosani îsi pun sperantele în rectificarea bugetarã. Guvernul urmeazã sã facã o rectificare  bugetarã, iar Tiberiu Iacob Ridzi sperã sã primeascã cel putin banii care s-au pierdut ca urmare a modificãrilor aduse Codului Fiscal.
“Eu astept sã ni se dea banii care ni s-au promis în momentul în care s-a fãcut aceastã revolutie fiscalã si sã rectificãm bugetul pozitiv, cu suma pe care o avem de primit”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Pânã acum, municipalitatea de la Petrosani a încercat sã reducã cheltuielile cât mai mult posibil, însã si asa functionarea administratiei locale este pusã sub semnul întrebãrii. Primãria se confruntã cu dificultãti financiare în ceea ce priveste plata utilitãtilor.
“A fost foarte greu, ne descurcãm foarte greu, suntem la limitã cu cheltuielile legate de functionare, mã refer la plata utilitãtilor, curent, apã”,  a mai spus sursa citatã.  Pentru prima datã, municipalitatea de la Petrosani nu are banii  necesari pentru a acoperi cheltuielile de functionare pânã la sfârsitul anului. Functionarea administratiei locale în ultimele luni ale anului 2018 este pusã, la acest moment, sub semnul întrebãrii. Modificãrile aduse de Guvern, Codului Fiscal îngreuneazã functionarea administratiilor locale.
6 milioane de lei este suma pierdutã de Primãria Petrosani dupã implementarea Revolutiei Fiscale. Rectificarea bugetarã pregãtitã de Guvern este însã, deocamdatã, un mister. Urmeazã sã fie luati bani de la ministerele care nu au reusit sã cheltuie alocãrile initiale si redirectionati cãtre alte ministere, pentru a putea fi acoperite cheltuielile urgente pânã la finalul anului.Cele mai mari nemultumiri sunt în domeniul energiei, unde companii importante care „produc” vor fi lãsate fãrã bani O mare problemã este si în domeniul colectãrii TVA., deoarece mãsurile pretins de stimulare a încasãrilor nu au avut efectul scontat.
Monika BACIU