Perseverenta a adus rezultate / Mii de pensionari mineri vor avea pensiile mai mari datoritã demersurilor senatorului Cristian Resmeritã

Legea numãrul 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost, în sfârsit, modificatã iar din toamnã, mai exact începând cu data de 1 octombrie se vor recalcula pensiile persoanelor care s-au pensionat în perioada 1990-2011.
Este vorba de dosarele de pensionare ale unui numãr de aproximativ 100.000 de persoane, printre care câteva mii sunt mineri, din Valea Jiului. De mentionat este faptul cã nu mai existã niciun hop în calea acestei legii, dupã ce si  presedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de promulgare a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (PL-x 245/26.06.2017).


La ce se referã legea?
Legea se referã la persoanele care au desfãsurat activitate în locurile de muncã încadrate în grupa I  si/ sau grupa a II-a de muncã. Astfel, dupã articolul 169 indice 1 se introduce un nou articol, articolul 169 indice 2, cu urmãtorul cuprins: „(1) Pensionarii sistemului public de pensii cãrora li s-au aplicat prevederile art. 169 indice 1 beneficiazã de recalcularea pensiei cu utilizarea, la determinarea punctajului mediu anual, a stagiilor complete de cotizare avute în vedere, potrivit legii sau a unor hotãrâri judecãtoresti, la  stabilirea/ recalcularea pensiei aflatã în platã sau, dupã caz, cuvenitã la data de 31 decembrie 2015. (2) În situatia în care, în urma aplicãrii prevederilor alin. (1), rezultã un punctaj mediu anual mai mic decât punctajul mediu anual aflat în platã, se mentine punctajul mediu anual si cuantumul aferent aflat în platã sau cuvenit la data recalculãrii. (3) Recalcularea prevãzutã la alin. (1) se efectueazã din oficiu, în termen de 12 luni, calculat de la data de 1 octombrie 2018. (4) Drepturile  de pensie recalculate potrivit alin. (1) se cuvin de la data de 1 octombrie 2018”.
„Art. II (1) De prevederile art. 56 alin. (3) lit. b) si c) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificãrile si completãrile ulterioare, beneficiazã, din oficiu, si persoanele ale cãror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2011 si data intrãrii în vigoare a prezentei legi. (2) Drepturile de pensie recalculate conform alin. (1) se cuvin de la data de 1 octombrie 2018”, mai prevede legea.
O victorie a senatorului Cristian Resmeritã pentru minerii din Valea Jiului
Senatorul Cristian Resmeritã este singurul parlamentar din zonã care s-a luptat ani de  zile pentru a li se face dreptate minerilor si acelor categorii sociale care au lucrat în grupele de muncã speciale. Si nu i-a fost usor…  Aceastã lege i-a atras, nu o datã, critici, din cauza tergiversãrii luãri unei decizii, amânãri care au fost cauzate,  de-a lungul timpului, chiar de colegii sãi.  Perseverenta, însã, a dat roade, iar legea  pentru care senatorul Cristian Resmeritã s-a luptat a fost modificatã, fapt ce demonstreazã, în cele din urmã, cã senatorul Resmeritã s-a tinut de cuvânt! ”Perseverenta va aduce întotdeauna rezultate. Mã bucur cã, în sfârsit se va face dreptate multora dintre minerii Vãii Jiului si din alte zone ale tãrii. Eu nu pot decât sã mã bucur cã semnalele pe care le-am tras în Parlament si în Partidul Social Democrat cu privire la necesitatea adoptãrii acestei legi au fost însusite de colegii mei si au fost puse în practicã asa cum era firesc”, a declarat  senatorul Cristian Resmeritã în momentul  promulgãrii legii de presedintele tãrii.

Advertisements

9 comentarii la „Perseverenta a adus rezultate / Mii de pensionari mineri vor avea pensiile mai mari datoritã demersurilor senatorului Cristian Resmeritã

 • 31 iulie 2018 la 21:21
  Permalink

  Asa a mintit papagalul asta impreuna cu fosila toma si in campania pt parlamentare(ba a umplut si geamurile psd Lupeni cu numele fraierilor care au dreptul la recalculare-fraierii au facut cerere sa vada,daca au dreptul la recalculare) ! O mare teapa urmeaza din octombrie incolo,cand teparii o sa dispara de la guvernare! Apropo,de ce nu se lupta teparii psd hd pt drepturi recalculate din ianuarie 2016,asa cum au mintit in campania electorala? Asa ca bun nr de inmatriculare a romanului stabilit in Suedia! Asta merita toti politicienii mincinosi!

 • 31 iulie 2018 la 21:24
  Permalink

  Apropo,cine a scris articolul mincinos? Meritul e al unei femei parlamentar psd!

 • 1 august 2018 la 07:56
  Permalink

  Ai perfecta dreptate.

 • 1 august 2018 la 11:55
  Permalink

  Multumim PSD , Liviu Dragnea , Cristian Resmerita , Laurentiu Nistor , Ilie Toma , … !!! Nu imi pare rau ca i-am votat si ii voi mai vota la urmatoarele alegeri !!! votez cu PSD ca merita ! Huuu , PNL si alti care nu au facut nimic pentru oameni !

 • 1 august 2018 la 16:56
  Permalink

  Cand vor apare primele pensii recalculate si la nivelul celor ce ies azi la pensie ,mai vorbim ,pana atunci ciocul mic.I-ati pacalit pe pensionari cum ati vrut voi ca sa obtineti locurile bine platite in parlament si apoi v-ati facut ca ati uitat de unde ati plecat.Momeala asta cu pensiile recalculate e propaganda electorala pentru viitoarele alegeri.Sa apara fluturasul cu pensiile marite si restantele de la 1 ianuarie 2016 si apoi mai vorbim de vot tovarase rasmerita,fiul,fratele si tatal …plus toata gasca cu nistor,toma &…

 • 4 august 2018 la 00:15
  Permalink

  Stimata redactie,prezentul comentariu va este adresat dvs,asa ca ramane la latitudinea dvs daca i-l publicati sau nu.Va rog sa-mi raspundeti sincer daca; sunteti un organ de pres?, la nivel local ,al PSD ,sunteti finantati de senatorul Razmerita,aveti alte interese in al promova pe senatorul Razmerita ,ca mare infaptuitor al rezolvarii problemei pensiilor pentru minerii?Vreau sa va aduc la cunostiinta un fapt pe care dealtfel ar fi trebuit sa-l cunoasteti, si anume ca cotidianul dvs este citit de regula live de foarte putini cet??eni , a caror inteligenta este mediocr?,dar de foarte putini oameni cu iQ -ul ridicat, care prefera sa citeasc? publica?ii cu mult mai serioase ca a dvs.Acest lucru constatat ,demonstreaz? ca publica?ia dvs are ca rol doar dezinformarea cet??enilor si asta numai pentru a mai primii ceva creitari de la senatorul Razmerita.
  Se stie de foarte multa lume ca senatorul Razmerita este doar un smecheras care nu a avut, nu are si nici nu va avea vreun aport la rezolvarea problemelor Vaii Jiului.
  In consecin?? nu mai încercati sa prostiti lumea .

 • 14 august 2018 la 07:24
  Permalink

  TRAIASCA PSD

 • 14 august 2018 la 10:19
  Permalink

  Partid iubit
  Suntem cu tine
  Din vale noi te vom sustine

  ???

 • Pingback:Perseverenta a adus rezultate / Mii de pensionari mineri vor avea pensiile mai mari datoritã demersurilor senatorului Cristian Resmeritã – Cele mai noi Stiri din Valea Jiului

Comentariile sunt închise.