Turistii care vin în Parâng pot urca în munte cu oricare dintre cele douã instalatii de transport pe cablu, dupã un program care va fi prelungit.  Decizia a fost luatã de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, dupã ce cabanierii din zona turisticã auafirmat cã oamenii ar sta mai mult în munte, dacã programul ar fi mai lung de ora 16.00.
„Pe perioada de varã, în special în week-end, când sunt mai multi turisti, mãrim programul pânã la ora 18,00”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.  Mai mult, dupã  prelungirea programului, primarul le-a cerut  cabanierilor ca si ei sã se înscrie într-un regulament, care nu mai permite accesul pe telescaun  pentru aprovizionare în zilele în care existã o afluentã considerabilã cu turisti.
„Am discutat despre un program de aprovizionare cu marfã a cabanelor din Parâng, aprovizionare care sã nu se facã în zilele de  vineri, sâmbãtã si duminicã, în perioada de iernã, ci de luni pânã joi”, a mai  precizat primarul din Petrosani.
Cele douã instalatii de transport pe cablu sunt periodic verificate ISCIR si turistii puteau sã urce în munte maxim pânã la ora 16,00, aceasta fiind si ora maximã la care puteau accesa instalatia pe cablu pentru a coborî din munte. Situatia va fi reglementatã, mai ales în week-end, când, mai ales vara, oamenii urcã în statiune.
Diana Mitrache