Trei tineri sunt acuzati de furt calificat si complicitate si au fost trimisi în judecatã de  magistratii din Caransebes. Cei trei au dat o spargere la pont si apoi au venit în Petrosani pentru a-si plasa prada.
Procurorii au finalizat ancheta în cazul celor trei tineri care au dat mai multe spargeri, una dintre ele fiind ”la pont” si au furat ceasuri de colectie ori bijuterii din aur. Cei trei au fost trimisi în judecatã fiind învinuiti de furt calificat. Cea mai mare ”loviturã” au dat-o la finele lunii mai a.c., în
Otelu Rosu, însã au fost prinsi câteva ore mai târziu în cartierul Colonie din Petrosani, unde încercau sã vândã ceasurile si bijuteriile din aur. Operatiunea  derulatã de politistii din judetul vecin cu sprijinul celor din Petrosani si al luptãtorilor Serviciului Actiuni Speciale a scos la ivealã si planul  suspectilor. Intentionau sã valorifice bunurile din aur contra sumei de 90 de lei pe gram, dar pentru cã au primit mai putin, au plecat spre un alt cumpãrãtor.
Mascatii i-au interceptat si au gãsit asupra lor inelele furate, pandantive, brãtãri, lãntisoare si cercei, dar si ceasuri. Doi dintre suspecti, T. Florin Andrei si D. Stefan Alin au fost plasati în arest la domiciliu iar al treilea,  A. Sergiu Alexandru a fost cercetat sub control judiciar. Acesta din urmã le-ar fi dat pontul celor doi si este acuzat de complicitate la furt calificat.
Maximilian Gânju