Datoritã unei finantãri acordate de Ministerul Tineretului si Sportului, Fundatia Noi Orizonturi se extinde în tarã, iar din aceastã toamnã vor deschide 10 cluburi de initiativã comunitarã pentru tineri IMPACT, în judetele Hunedoara, Dolj si Caras-Severin.
Andreea Bãltãretu, manager de proiect al fundatiei Noi Orizonturi spune cã în acest scop, cautã 20 de educatori (2 persoane/club – profesori, preoti, lucrãtori de tineret, etc) cu vârsta cuprinsã între 20 si 35 de ani care doresc sã ofere copiilor si tinerilor din comunitãtile lor un altfel de context de învãtare. Ei vor primi toate informatiile de care au nevoie pentru a deschide si coordona cluburile, în cadrul a douã cursuri de formare: primul, în 3-5 septembrie, care va aborda metoda educatiei prin experientã, iar cel de-al doilea, în  5-7 octombrie va avea ca tematicã managementul de proiect. În plus, fiecare club va beneficia de mentorat pânã în noiembrie 2019.
“Prin acest proiect vrem sã împuternicim 150 de tineri cu vârsta cuprinsã între 14 – 20 de ani pentru a  deveni cetãteni activi în comunitãtile lor”,  spune Andreea Bãltãretu. Însã, înainte de cursul de formare, echipele de viitori lideri vor fi provocate sã  identifice alti tineri din comunitate, cu vârste cuprinse între 14 si 20 de ani, alãturi de care sã participe la un  eveniment de „împrietenire” cu serviciul în folosul comunitãtii .  Evenimentul va avea loc la Straja (judetul Huneodara) între 24 si 26 august 2018. Înscrierile pentru deschiderea unui club IMPACT se fac în perioada 24 iulie – 13 august 2018, iar candidatii trebuie sã urmeze mai multi pasi.
Pasul 1: pânã în 13 august 2018. Completarea aplicatiei de înscriere aici.
Pasul 2: 13 – 17 august 2018. Interviul telefonic. Rezultatele selectiei vor fi afisate în data de 20 august.
Pasul 3: 24 – 26 august 2018. Participarea la un eveniment ce va include o actiune de serviciu în folosul comunitãtii.  Evenimentul va avea loc în statiunea Straja, judetul Hunedoara.
Pasul 4: anul scolar 2018-2019. Formarea si implementarea activitãtilor la club.
Pentru mai multe detalii: andreea_baltaretu@noi-orizonturi.ro