Bella Karoly, invitat special la Vulcan. Administratia locala de la Vulcan l-a invitat pe antrenorul care a pregatit-o pe Nadia Comaneci la deschiderea noului an scolar din municipiul Vulcan. Bella Karoly este invitatul celor de aici cu ocazia aniversarii a 50 de ani de existent a Scolii Generale Nr. 4 din localitate.

 “Am invitat fost profesori, elevi, dar si o persoana importanta. Este vorba de Bella Karoly, antrenorul de gimnastica a Romaniei. In prima zi a scolii vom organiza un eveniment festiv la Scoala Generala Nr. 4 cu ocazia aniversarii a 50 de ani de existenta”, declara Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Clopotelul care prevesteste inceputul orelor de curs suna de jumatate de secol la Scoala Generala Numarul 4 din Vulcan. Asfel, reprezentantii administratiei publice din localitate au decis alocarea unei sume de bani pentru organizarea unor evenimente festive. Mai mult, se doreste si tiparirea unei monografii a unitatii scolare.

“La solicitarea reprezentantilor unitatii de invatamant am alocat suma de 7500 de lei pentru organizarea unor activitati prilejuite de aniversarea a 50 de ani de educatie. Totodata se vrea si tiparirea unei monografii a scolii”, a mai precizat Ile.

Pentru organizarea evenimentelor festive de la Scoala Generala din Vulcan s-a alocat suma de 7500 de lei. Aceasta a fost aprobata de consilieri in ultima sedinta a Consiliului Local.

Béla Károlyi ) este un antrenor de gimnastica american, de etnie maghiara, nascut in Romania.

A devenit celebru ca antrenor al multiplei campioane olimpice Nadia Comaneci. La Jocurile Olimpice din 1980 a fost antrenorul lotului olimpic de gimnastica al Romaniei, cu care a obtinut doua medalii de aur (Comaneci), trei de argint (Comaneci, Eberle, echipe) si 2 de bronz (Rühn). In anul 1981 a ramas impreuna cu Márta Károlyi, sotia sa si co-antrenoare a Lotului olimpic al Romaniei, in Statele Unite ale Americii.

La alegerile legislative din 2008, Béla Károlyi si-a anuntat intentia de a candida pentru un madat de senator din partea UDMR in colegiul

uninominal care cuprinde America de Nord, America de Sud, Orientul Mijlociu, Asia, Australia si Noua Zeelanda.

Raul IRINOVICI