Abonatii sistemului de termoficare din Petrosani au primit o înstiintare din partea administratorului judiciar al SC Termoficare SA prin care sunt anuntati cã în iarna ce urmeazã nu vor mai beneficia de cãldurã si apã caldã. Societatea de termoficare din Petrosani este în insolventã.
“Vã informãm prin prezenta cã din motive obiective suntem în imposibilitatea de a vã mai furniza energie termicã si apã caldã în sezonul de iarnã 2018-2019. În eventualitatea, putin probabilã, cã situatia se va schimba vã vom comunica în termen”, aratã informarea transmisã de administratorul judiciar al societãtii de termoficare în notificarea transmisã abonatilor.
Administratorul judiciar al societãtii de termoficare sustine cã a decis sã anunte abonatii din timp, astfel încât acestia sã îsi poatã lua alte mãsuri pentru a avea încãlzire în sezonul de iarnã viitor.
“Directia de Finante a cerut falimentul societãtii, iar noi am decis sã le punem în vedere abonatilor faptul cã la iarnã existã posibilitatea de a nu mai avea cãldurã. Mi se pare normal sã îi informãm din timp si nu în  septembrie sau octombrie.  Dacã societatea intrã în faliment, juridic nu mai existã posibilitatea de a furniza aceste servicii”, a declarat administratorul judiciar al societãtii de Termoficare din Petrosani. Termoficare Petrosani – pierderi de peste 66 de milioane. Societatea de termoficare din Petrosani adunã pierderile. Societatea are pierderi de peste 66 de milioane de lei. În data de 17 ianuarie 2011 a fost deschisã  procedura generalã de insolventã, iar în 18 septembrie 2012 s-a aprobat planul de reorganizare.
“Societatea a înregistrat la 31.12.2017 pierderi aferente exercitiului încheiat în sumã de 2.631.020 lei si pierderi din anii precedenti în sumã de 63.373.035 lei în total pierdere cumulatã în valoare absolutã de 66.004.055 lei. Aceste pierderi provin din activitatea de exploatare”, aratã raportul SC Termoficare SA Petrosani.  Oficialii societãtii de termoficare aratã si care sunt motivele care au dus la acumularea pierderilor de ordin financiar.
“Starea termicã necorespunzãtoare a retelelor de distributie  de la punctele termice pânã la blocurile de locuinte, care au o vechime de peste 40 de ani, care prezintã un grad avansat de uzurã  fizicã, generând o pierdere ridicatã prin radiatie si implicit interventii  la acestea datorate spãrturilor frecvente care apar în timpul exploatãrii. (…) Furturi în perioada de iarnã de agent termic din  instalatiile de încãlzire”, mai aratã raportul. Societatea de termoficare din Petrosani are datorii de peste 60 de milioane de lei cãtre Complexul Energetic Hunedoara. Din cele 60.979.993 lei, societatea datoreazã suma de 37.737.013 pentru  agentul termic livrat de cãtre  CEH, iar alte 23.242.980 sunt penalitãtile aplicate.
Monika BACIU