Nu mai putin de 13 hunedoreni au avut nevoie de ajutor medical dupã ce au consumat ciupercile culese din pãdure, iar o alta a decedat. Zece dintre cazurile de intoxicatii au fost localizate în regiunea Vãii Jiului.
”În perioada de crestere, ciupercile comestibile si cele otrãvitoare pot semãna foarte mult între ele. De aceea, recomandãm populatiei sã evite consumul de ciuperci culese din pãdure si sã le prefere pe cele de crescãtorie, pe care le gãsesc în comert”, a declarat dr. Cecilia Birãu din cadrul Directiei de Sãnãtate Publicã Hunedoara. Din cele 14 cazuri de intoxicatii cu ciuperci înregistrate în ultima lunã, cel mai grav a fost al unei familii din localitatea Geoagiu, unde patru persoane au ajuns, la începutul lunii iulie, în stare gravã, la spital. Din aceastã familie, un bãrbat de 51 de ani a decedat într-un spital din Timisoara, iar sotia sa este internatã la spitalul din Deva. Doi dintre copiii familiei, unul de 16 ani si altul de 22 de ani, au fost externati din spitalul Deva, dupã ce starea lor de sãnãtate s-a ameliorat. Celelalte zece cazuri de intoxicatii cu ciuperci au fost diagnosticate de medici în localitãti din Valea Jiului.
Maximilian Gânju