Sportivii din Valea Jiului, Toma Coconea si Avram Iancu alãturi de campionul ultimelor trei editii ale  ultramaratonului 6633 Arctic Ultra, Tibi Useriu, au fost invitati la un festival care urmãreste sã readucã în circuitul turistic o statiune transilvãneanã.
Ceaun Borsec Festival are loc între 13 si 15 iulie, în judetul Harghita, iar manifestarea încearcã sã relanseze, prin gastronomie, muzicã si film, statiunea Borsec.
Organizatorii spun cã Borsecul, pe timpul festivalului, devine o capitalã europeanã a super-sportivilor români care împing limitele rezistentei fizice si bat record dupã record.
Doi dintre ei sunt din Valea Jiului, respectiv parapantistul Toma Coconea si bibliotecarul-înotãtor Avram Iancu. Cei doi vor participa la o conferintã pe teme sportive alãturi de alti sportivi renumiti ca

Tiberiu Useriu, Eduard Novak ori Zsolt Torok.
”Suntem mândri cã am reusit sã aducem împreunã oameni pasionati de sport si naturã din toatã tarã, dar si întreaga comunitate localã, de la proprietari de pensiuni la organizatori de evenimente, de la jurnalisti la sportivi, muzicieni si mestesugari. Este un festival de familie unde stim cã lumea se va simti ca acasã”, a spus Dan Burlac, unul dintre promotorii manifestãrii. Ceaun Borsec Festival sustine si încurajeazã cresterea numãrului celor care apreciazã si promoveazã valorile statiunii si cultura gastronomica autenticã.
Maximilian Gânju