Un drum istoric, folosit de ostile lui Mihai Viteazul, a fost asfaltat de autoritãtile hunedorene, însã acum este nevoie de implicarea vecinilor din judetul Gorj.
Al treilea drum care va strãbate muntii ar trebui asfaltat si de autoritãtile locale din Gorj. Drumul lui Mihai Viteazul, cel care tranziteazã Pasul Vâlcan, a fost asfaltat, pe portiunea hunedoreanã, încã din anul 2015. Totusi mai sunt lucrãri de realizat, iar acestea vor fi fãcute pe banii Primãriei Vulcan.
“Noi vom continua sã facem încã un metru lãtimea drumului si rigole, dupã cum este versantul spre Pasul Vâlcan. Totodatã se vor realiza si parapetii. Am fost în Pasul Vâlcan si drumul este în stare perfectã”,  a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Apoi, acest drum va putea sã se uneascã cu cel din Dealul Babii si, spre Merisor, sã scurteze traseul spre Deva. Pentru zona noastrã este una dintre cele mai importante artere rutiere, iar edilii din Vulcan cred cã va fi a treia mare sosea din România, care strãbate muntii, dupã Transfãgãrãsan si Transalpina.
„Am discutat cu ei luna trecutã si mi-am promis cã se apucã de lucru. Mãcar infrastructura de piatrã sã fie finalizatã”, a mai spus edilul vulcãnean.
Drumul Judetean 664 are o lungime totalã de aproximativ 45 de kilometri si leagã Gorjul de municipiul Vulcan. Traseul drumului este paralel cu Defileul Jiului si are o lungime de 28 km atingând altitudinea maximã de 1621 m în Pasul Vâlcan. Acesta are o vechime de peste 2000 de ani find cunoscut si cã “drumul roman” datând, la fel ca si Transalpina, de pe vremea rãzboaielor daco-romane.
Monika BACIU