Comisie pentru Parâng

O comisie care va trebui sã analizeze situatia din statiunea montanã Parâng a fost înfiintatã de Consiliul Local al municipiului Petrosani.  Propunerea venitã din partea consilierului Viorel Pascu a fost agreatã de colegii sãu, care si-au dat acordul pentru înfiintarea comisiei care are rolul de a identifica problemele din munte.
„În administrarea Primãriei Petrosani se aflã statiunea turisticã Parâng, care prin HG 1205/2009 a devenit zonã de interes turistic national. Conform situatiei de la Directia de Urbanism si Serviciul de Taxe si Impozite din cadrul Primãriei municipiului Petrosani, în cadrul statiunii turistice Parâng se aflã aproximativ 500 de contribuabili din care 134 persoane fizice cu contract de concesiune, 16 persoane juridice cu contract de concesiune, 350 de proprietari de terenuri si constructii. Reflectând la situatia prezentatã, putem spune cã în aceastã zonã turisticã s-a dezvoltat o comunitate care exploateazã turismul si frumosul cadrul natural al Parângului. Cu toate acestea, de multi ani este tras un semnal de alarmã cã, mediul natural al acestei minuni a naturii, numitã Parâng, a suferit si suferã în continuare o degradare ritmicã”, aratã Viorel Pascu.
Existã însã si neajunsuri. Neasigurarea la nivelul statiunii a unui sistem centralizat de alimentare cu apã si a unui sistem de canalizare, a creat o formã de turism individualã, care încalcã legislatia în domeniul turismului, în “mod grosolan”, dupã cum apreciazã consilierul local.
“Sistemul Hidrotehnic Independent Petrosani are în evidentã un numãr de 19 beneficiari intrati în legalitate din punct de vedere al gospodãririi apelor. SC Apa Serv Valea Jiului SA are încheiate un numãr de 11 contracte de prestãri servicii de vidanjare pentru aceastã zonã. Dintre aceste 11 contracte, în ultimii doi ani la 8 contracte nu s-a fãcut nicio solicitare de vidanjare”, mai aratã consilierul local.
Doar 3% dintre contribuabili se încadreazã în prevederile legale, iar mediul înconjurãtor este foarte afectat. Iar probleme ar mai fi si în ceea ce priveste respectarea normelor de prevenire si stingere a incendiilor.
Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Comisie pentru Parâng

  • 3 iulie 2018 la 20:58
    Permalink

    De ce primaria Petrosani nu cheama la Petrosani intr-o dezbatere publica pe presedintele Consiliului Judetean Hunedoara Bobora si vicepresedintele Andronache (oameni lui Laurentiu Nistor) sa inceapa odata asfaltarea drumului judetean din Parang

Comentariile sunt închise.