Casarea unor obiecte de inventar din subordinea serviciilor din cadrul Primãriei Petrosani a fost “condimentatã” cu “sare si piper”.  Obiectele de inventar care au fost propuse spre casare nu mai corespund, acestea având un grad mare de uzurã fizicã si moralã, însã consilierul local Milu Vladislav a avut nelãmuriri.
Camere de supraveghere
Casarea a cinci camere de supraveghere din patrimoniul Serviciului Public Administratia Pietelor a nãscut discutii aprinse.
“Vãd aici, douã bucãti camere exterioare, pretul este de 30 de milioane (lei vechi-n.r.) si încã trei bucãti de 53 de milioane (lei vechi – n.r.). Nu mai functioneazã? Ce se întâmplã?”, a întrebat consilierul local Milu Vladislav.  Rãspunsul oferit de seful Administratiei Pietelor a fost succint: “din cauza inundatiei din 5 septembrie 2017, atunci când a cãzut acoperisul s-au stricat”.  Rãspunsul nu a fost însã pe placul consilierului, care a vrut sã afle dacã s-a întrunit si comisia de inventariere si dacã da, de ce nu este anexat raportul la proiectul de sedintã.
“Noi facem totul numai pe încredere. Nu ar trebui sã fie aici raportul?”, a completat consilierul Mihai Barbu.  În schimb, seful Pietelor a tinut sã  sublinieze faptul cã  serviciul functioneazã pe bazã de autofinantare, iar în acest context se încearcã repararea unor active.
“Am salvat un calculator, monitorul meu este cel de acasã”, a mai spus Sorin Cretu.
“Nu stiu dacã nu ar trebui sã mergem mai departe, dacã o institutie spune cã are o comisie de inventariere care a fãcut un inventar si a casat, atunci poate ar trebui sã invitãm, nominal, comisia de casare. As merge chiar pânã aici, sã ne confirme cã aceste camere nu sunt functionale”,  le-a replicat ironic Valeriu Butulescu, consilierilor Milu Vladislav si Mihai Barbu.
Valoarea bunurilor casate din cadrul Serviciului Public Administratia Pietelor este de 16.234,36 de lei.
Rachete de tenis si plute, o altã discutie
Nici casarea unor materiale de natura obiectelor de inventar din patrimoniul Clubului Sportiv Municipal Jiul Petrosani nu a trecut fãrã discutii. Acelasi consilier, Milu Vladislav a avut nelãmuriri.
“Centurã pentru întrecere – 10 bucãti, o sumã fixã de 282, centurã de înot – 10 bucãti, 282 lei, plutã antrenament. Ce înseamnã asta? Si centurã pentru întrecere si centura de înot costã toate 282 de lei? ”, a întrebat consilierul Milu Vladislav.
“Aceste obiecte de inventar care sunt propuse pentru casare sunt în custodia bazinului de când s-a dat în folosintã. Au fost folosite de toatã lumea, inclusiv de instructorii care predau orele de înot fiindcã nu aveau recuzitã. Dupã o perioadã, a trebuit sã îi punem sã îsi cumpere propriile lor materiale. În contact cu apa se deterioreazã, în timp. Puteti sã le vedeti la bazin”, a spus Radu Polifronie, directorul Clubului Sportiv Municipal Jiul Petrosani  Rãspunsul, dar nici ironiile din sala de sedinte nu au fost pe placul consilierului.
“Am ajuns la concluzia cã nu mai avem voie sã întrebãm nimic. Atunci de ce mai venim? Sã ridicãm mâna, sã plecãm acasã?”, a spus Milu Vladislav. La fel de ironic, Valeriu Butulescu, a propus ca obiectele ce sunt propuse spre casare sã fie prezentate Consiliului Local.  “Eu am fãcut o  propunere, sã aducã centurile si sã le  verificãm. Aceste obiecte de inventar,  în sport se folosesc foarte mult.”, a spus  cu aceeasi ironie, Valeriu Butulescu.
Bunurile casate din patrimoniul Clubului Sportiv Municipal Jiul Petrosani sunt în valoare de 11.745 lei.
Monika BACIU