Primul strat de asfalt, pe drumul alternativ care duce spre statiunea montanã Strajã, a fost deja turnat. Autoritãtile locale au demarat, în fortã, operatiunea de asfaltare a strãzii Pomilor.

Strada Pomilor va asigura o nouã arterã rutierã de legãturã între centrul municipiului Lupeni, din DN 66A în zona Ocolului Silvic Lupeni si Drumul Judetean spre Straja.
”Asa cum am promis, iatã cã reusim sã executãm si aceastã lucrare în graficul preconizat de noi. Odatã cu încheierea acestei investitii, cetãtenii de pe strada Pomilor vor avea acces la locuintele lor pe un drum asfaltat, drum care va deservi în acelasi timp si turistii care vor veni la Strajã, acest lucru contribuind la fluidizarea traficului, cu precãdere în perioada de iarnã”, a declarat primarul Lucian Resmeritã. În plus, înainte de modernizarea drumul, în zonã a fost introdusã si alimentarea cu apã, dar si reteaua de canalizare. Strada Pomilor va fi o alternativã la vechiul drum care duce spre statiune. Edilii vor astfel sã ofere turistilor care urcã în Straja încã o cale de acces spre statiune.
Monika BACIU