Reorganizarea Gerom International depinde de banii care trebuie recuperati de la Complexul Energetic Hunedoara.  Societatea comercialã a avut, de-a  lungul timpului, relatii contractuale profitabile cu CEH. Acum, raportul administratorului judiciar al Gerom International, firmã aflatã în insolventã, aratã cã reorganizarea este dependentã, în mod direct, de sumele ce trebuie recuperate de la Complexul Energetic Hunedoara.
“Administratorul judiciar mai arata ca în vederea recuperãrii creantelor de la alte societãti a întreprins mai multe actiuni în instantã si ca urmare a solutionãrii acestora, debitorul SC Gerom International SA are de recuperate de la Complexul Energetic Hunedoara SA  suma totalã de 1.121.201,12 lei, creanta pe care debitorul intentioneazã sã o aibã în vedere la întocmirea planului de reorganizare a activitãtii sale”, noteazã instanta în dosarul în care se judecã insolventa Gerom International. În plus, si situatia juridicã a Complexului Energetic Hunedoara este decisivã pentru Gerom International.
“Totodatã, se mai arata ca dosarul nr. 5277/97/2016 privind pe debitorul Complexul Energetic Hunedoara SA care are ca obiect procedura insolventei are  termen de judecatã fixat la data de 21.06.2018 pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia, iar solutia ce se va pronunta în acest dosar are o importantã covârsitoare  pentru planul de  reorganizare a activitãtii debitorului”, mai aratã documentul.  Gerom International a avut contracte de ordinul milioanelor de lei cu Complexul Energetic Hunedoara. situatia financiarã a CEH blocheazã si partenerii de afaceri.
Monika BACIU