Podetele spre douã trasee importante din Masivul Retezat  au fost refãcute de salvamontistii si rangerii Parcului National Retezat, dupã ce, acestea au fost distruse de o viiturã produsã de o ploaie torentialã ce a avut loc la sfârsitul sãptãmânii trecute.
Este vorba despre zona Valea Pietrele, unde un podet important a fost luat de ape, blocându-se astfel accesul turistilor spre traseele din Retezat pe la Nucsoara si Cabana Pietrele, respectiv cel ce face legãtura cu traseul spre Valea Stânisorii. Potrivit salvamontistilor reparatiile sunt provizorii pentru cã vor fi refãcute cu materiale mai bune si mai rezistente.
Lucrãrile de refacere a podetelor distruse sau luate de ape cu totul vor  continua si în perioada urmãtoare în zonele Valea Rea si Valea Galesului. În prezent, turistii pot ajunge în Masivul Retezat pe Valea Pietrele sau prin statiunea Râusor, unde se circulã însã cu restrictii. De asemenea, se mai poate urca prin partea de vest a Vãii Jiului, în zona Buta.  Drumul judetean spre Poiana Pelegii este, în continuare, închis.