Va ploua si în zilele urmãtoare si nu putin, însã, chiar dacã precipitatiile au fost si pânã acum însemnate cantitativ, sistemul de canalizare a fãcut fatã si nu am avut inundatii.
Asta, în conditiile în care, exact acum doi ani, spun specialistii sistemului hidrotehnic, o cantitate mai micã de precipitatii a inundat întreg Aeroportul, cel putin la Petrosani. Totul, datoritã investitiilor ce au avut loc în sistemul hidrotehnic. „Vor fi precipitatii în continuare pânã în 30 de l /mp în zona Vãii Jiului, dupã care marti se va ameliora, miercuri va fi frumos, dar urmeazã un proces de rãcorire si nu fãrã precipitatii. Ploile nu se opresc, dar nici cele care au fost în week-end nu au fost putine, însã, am fãcut fatã. Duminicã, între ora 15 si 17 a plouat cu 44 l/mp. Jiul de Est a  crescut cu 25 de cm, iar principalii afluenti: Staicului si Sãlãtruc au avut cresteri importante, dar investitiile de anul trecut, pe care Apele Române le-au fãcut acolo, nu s-au întâmplat fenomenele de acum 2 ani”, a spus Sorin Corici, sef Sistemul Hidrotehnic Ape Jiu.
Inundatii nu au fost iar canalizarea a reusit sã preia întreaga cantitate. Asta chiar dacã, acum a plouat cu 44 l /mp, iar acum doi ani cu numai 35 l/mp.
Nu au fost înregistrate pagube, chiar dacã apele au mãturat versantii si, chiar în centrul municipiului Petrosani s-a format un adevãrat torent de pe dealul Universitãtii. Nici cartierul Aeroport, nici celelalte zone, însã, nu au fost inundate.
Diana Mitrache