„Let’s get green”  se numeste campania ce face parte din programul Let’s  Do it, Romania, iar Scoala nr 7 din Petrosani a ajuns pe locul III în tarã. Trebuiau doar sã adune materiale  reciclabile, inclusiv electrocasnice, iar noi i-am gãsit chiar când le cântãreau.  A contat cantitatea de deseuri, iar copiii de aici, ajutati de mai multi oameni de  afaceri si de alte scoli chiar, au iesit pe  podiumul national, câstigând bani.
„Scoala noastrã a fost implicatã, alãturi de alte 517 scoli din învãtãmântul  românesc. Am obtinut un premiu III în valoare de 35.000 de lei, care va fi folosit de scoalã pentru achizitionarea a ceea ce este necesar pentru procesul  educativ. Voiam initial sã ne reparãm terenul de sport, dar  finantatorii nu  considerã eligibilã  cheltuiala respectivã”, a spus Vasile Pop, director la Scoala  nr 7 Petrosani.
În proiect au fost punctate si scolile care îsi creazã propria lor serã si, pentru cã nu au avut timp pentru o astfel de lucrare amplã, cei de la Scoala nr 7 din Petrosani, au creat din cauciucuri o micã grãdinã în curtea  scolii, dar au strâns 450 kg de plastic, 5.265 kg de hârtie,  80 de kg de deseuri electronice, electrice si electrocasnice, si 35 de kg de baterii. Iar în sprijin le-au venit si alte scoli.
„Dincolo de faptul cã este cea mai mare actiune de recuperare ce s-a fãcut vreodatã, este faptul cã elevii, pãrintii, profesorii,  au crezut în faptul cã pot câstiga si au si câstigat. As vrea sã amintesc un gest nobil din partea unor institutii de învãtãmânt din Petrosani, care fiind înscrise în  proiect, dar  nemaiavând sansa  de a se situa în vârful ierarhiei pe tarã, ne-au cedat peste o tonã de hârtie. Este vorba despre Colegiul Carmen Sylva si Colegiul Economic”, a mai adãugat Vasile Pop, director al Scolii nr 7 Petrosani.  Copiii au învãtat cã pot fi învingãtori, iar cu banii strânsi, cadrele didactice de aici vor cumpãra tot  ce trebuie pentru ei. Acum, însã, au prins gustul reciclãrii  si, din toamnã, actiunile vor continua, chiar dacã nu va mai fi vorba despre participarea la vreun astfel de concurs cu  premii în bani.
Diana Mitrache