Constructia unui nou bloc ANL la Lupeni a început de sãptãmâna trecutã, iar primarul Lucian Resmeritã spune cã, de aceastã datã, a gândit proiectul, ghidat de neregulile pe care le-a întâmpinat la celelalte.

Asta, pentru cã o singurã centralã pe gaz pentru întreg blocul s-a dovedit a fi o povarã, în conditiile în care nu toti locatarii si-au achitat facturile, iar acum a mers pe constructia  mai multor locuinte cu douã camere, pentru familisti.
„Am reusit sã iesim putin din  tiparele ANL, prin faptul cã am reusit  sã punem centrale  individuale de gaz la fiecare apartament. Din pãcate, s-a întâmplat cã vreo doi locatari sã nu achite factura la gaz si acum, unul dintre ANL –uri nu are gaz.  Iar al doilea punct este faptul cã am reusit sã obtinem 25 de apartamente de douã camere si 20 de garsoniere”, a precizat Lucian Resmeritã, primarul municipiul Lupeni.  Constructia noului  bloc a început sãptãmâna trecutã si ar putea fi gata peste un an si jumãtate.   „Banii pentru  lucrare îi avem de acum. Constructorul, cu cât va reusi mai repede sã termine, va primi banii. Ne dorim sã se realizeze cât mai repede”, a mai spus Lucian Resmeritã. Blocul va fi construit în vecinãtatea celorlalte douã blocuri ANL din Lupeni  si acolo se vor muta cei care au depus cereri pentru atribuirea unei locuinte în acest oras.  În celelalte douã blocuri ANL din Lupeni, gradul de ocupare este de 95 %, pentru cã, spune primarul, acolo sunt câteva garsoniere neocupate, iar cererile vin de la oameni cu familii numeroase.
Diana Mitrache