Noua clãdire a Spitalului din Petrosani a început sã fie ridicatã în anul 2016. Pânã acum a fost ridicatã clãdirea, montate ferestrele exterioare si cam atât.
30 de milioane de lei, din cele 130 de milioane necesare au fost alocate de la Ministerul Sãnãtãtii pentru realizarea corpului nou. Proiectul ar fi trebuit finalizat anul trecut, numai cã sumele alocate de la minister au fost insuficiente pentru finalizarea la termen a lucrãrilor.
“Anul acesta nu se mai întâmplã nimic. Anul viitor se va întâmpla, atunci se va finisa, apoi urmeazã partea de interioare, care practic, este cea mai importantã. Anul acesta, cel putin pânã la ora actualã nu existã finantare. Am primit pânã acum aproximativ 30 de milioane de lei, din 130 de milioane”,  a declarat medicul Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgentã Petrosani.
Anul trecut suma primitã de la minister a fost de 4 milioane si a fost destinatã pentru continuarea lucrãrilor de reparatii capitale la Spitalul de Urgentã Petrosani. Noua clãdire ar urma sã cuprindã saloane cu baie individualã. Clãdirea anexã va avea tot cinci etaje.
Legãtura cu actualul corp al spitalului va fi fãcutã prin pasarele construite la etajele I si II. Porivit documetatiei, lucrãrile de reparatii capitale ar fi trebuit finalizate într-o perioadã de 4 ani.
Monika BACIU